• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars

Behandelingen

Bij PMC in Balans bieden we diverse behandelingen aan. Welke behandeling u krijgt, is afhankelijk van uw hulpvraag. Op basis van uw hulpvraag kiezen we samen met u de best passende behandeling.

Hieronder vindt u een lijst met een overzicht van onze behandelingen op alfabetische volgorde. Staat de behandeling waar u naar op zoek was er niet bij? Neem dan contact met ons op om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze die al zo’n 3500 jaar bestaat. Het is nauw verbonden met de Chinese filosofie. Een uitgangspunt van acupunctuur is dat iedereen die leeft, ‘levensenergie’ bezit. Levensenergie, ook wel Chi genoemd, stroomt in het lichaam door meridianen. Meridianen zijn de energiebanen van het lichaam. Verstoringen in deze energiestroom kunnen resulteren in lichamelijke of psychische klachten. Met acupunctuur wordt de energie in balans gebracht door aanraking van speciale punten in het lichaam.

Meer informatie over acupunctuur
Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie: de brug tussen werk en welzijn. Voel je je vermoeid, gespannen of ervaar je fysieke klachten tijdens het werk? Arbeidsfysiotherapie biedt de oplossing. Deze vorm van fysiotherapie je om gezond en productief te blijven. Ontdek de kracht van arbeidsfysiotherapie en herwin de balans tussen werkplezier en fysiek welzijn.

Meer informatie over Arbeidsfysiotherapie
Bedrijfsfysiotherapie Tigra

Optimaliseer de gezondheid en productiviteit van uw medewerkers met bedrijfsfysiotherapie! Onze experts bieden gerichte oplossingen op de werkplek om lichamelijke klachten te voorkomen, te behandelen en het herstel te bevorderen. Verbeter de werkomgeving, verminder verzuim en vergroot de tevredenheid van uw team. Kies voor bedrijfsfysiotherapie bij PMC in Balans!

Meer informatie over Bedrijfsfysiotherapie
Bekkenfysiotherapie

Bij bekkenfysiotherapie draait alles om het versterken en herstellen van de spieren in het bekkengebied. Of je nu worstelt met bekkenpijn, incontinentie of andere bekkenproblemen, met een persoonlijke aanpak en doeltreffende oefeningen helpen we je weer grip te krijgen op je bekkenklachten. Neem vandaag nog de eerste stap en ervaar het verschil dat bekkenfysiotherapie kan maken.

Meer informatie over bekkenfysiotherapie
Beter leven met COPD

Ontdek de sleutel tot een beter leven met COPD. Met onze deskundige begeleiding en innovatieve oplossingen willen we de last van deze chronische longaandoening verminderen. Van effectieve behandelmethoden tot levensstijltips, wij bieden u de kennis en ondersteuning die u nodig hebt om grip te krijgen op uw gezondheid. 

Meer informatie over COPD
Coaching op Leefstijl

Ontdek een nieuw pad naar een gezonder en gelukkiger leven met leefstijlcoaching! Samen creëren we duurzame veranderingen op het gebied van voeding, beweging en stressmanagement. Laat ons je inspireren en motiveren om de beste versie van jezelf te worden. Bereik je doelen en creëer een evenwichtige levensstijl die bij jou past. Begin vandaag nog!

Meer informatie over COOL
Covid-19 revalidatie

Ontdek de weg naar herstel na covid-19 met onze gespecialiseerde revalidatieprogramma's. Van vermoeidheid tot ademhalingsproblemen, onze deskundige therapeuten staan klaar om u te begeleiden en ondersteunen. Herwin uw kracht, mobiliteit en vertrouwen terwijl we samen werken aan uw fysieke en mentale welzijn. Laat ons u helpen om na deze uitdagende tijd sterker dan ooit te worden.

Meer informatie over ons revalidatieprogramma bij Covid-19
Chronische pijn

Wil je eindelijk verlichting van chronische pijn? Onze deskundige fysiotherapeuten bieden op maat gemaakte oplossingen die gericht zijn op het verlichten van jouw pijn, het verbeteren van je bewegingsvrijheid en het herwinnen van jouw levenskwaliteit.

Meer informatie over chronische pijn en psychosomatische fysiotherapie
Dietetiek

Ontdek de kracht van voeding met onze expertise op het gebied van diëtetiek. Onze diëtisten staan klaar om jou te begeleiden naar een gezondere levensstijl. Of je nu wilt afvallen, je energieniveau wilt verhogen of gewoon beter voor jezelf wilt zorgen, wij bieden persoonlijk advies op maat. Begin vandaag nog aan je reis naar een evenwichtiger en gelukkiger leven.

Meer informatie over dietetiek
Dry Needling

Ontdek de kracht van Dry Needling, een effectieve behandeltechniek die de pijn verlicht en de mobiliteit verbetert. Door middel van dunne naalden worden triggerpoints aangepakt, waardoor spierspanning en -knopen worden verminderd. Laat je verrassen door de doeltreffendheid van deze therapievorm en ervaar een bevrijding van pijn en ongemak.

Meer informatie over Dry Needling
Echografie

Echografie is een krachtig instrument binnen de fysiotherapie, dat ons de mogelijkheid biedt om onder de oppervlakte te kijken en een gedetailleerd beeld te krijgen van het menselijk lichaam. Met behulp van geluidsgolven worden spieren, pezen en gewrichten in real-time in beeld gebracht, waardoor fysiotherapeuten een nauwkeurige diagnose kunnen stellen en gerichte behandelingen kunnen toepassen. Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van echografie. 

Meer informatie over Echografie
Ergotherapie

Ergotherapie, de kunst van het leven optimaliseren. Heb je moeite met dagelijkse activiteiten als gevolg van een letsel, aandoening of beperking? Ergotherapie biedt de oplossing. Met persoonlijke begeleiding en innovatieve strategieën helpen we je jouw zelfstandigheid te vergroten en volop van het leven te genieten. 

Meer informatie over Ergotherapie
FysioFitness

Ontdek de kracht van groepstraining met FysioFitness! Verbeter je conditie, bouw spierkracht op en werk aan je algehele fitheid in een motiverende en ondersteunende omgeving. Onzebewegingsagogen begeleiden je bij elke stap, zodat je optimaal kunt trainen en je persoonlijke doelen kunt behalen. Doe mee en ervaar het zelf.

Meer informatie over FysioFitness
Fysiotherapie

Ontdek de weg naar herstel en vitaliteit met fysiotherapie. Of je nu worstelt met pijn, blessures of een beperkte mobiliteit, onze deskundige fysiotherapeuten staan klaar om jou te begeleiden. Met persoonlijke zorg en op maat gemaakte behandelplannen helpen we je om weer optimaal te bewegen, te functioneren en te genieten van een actief leven. Neem vandaag nog de eerste stap naar een gezonder en sterker lichaam!

Lees meer over fysiotherapie
Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie: de sleutel tot een actieve en gezonde oude dag. Bij deze gespecialiseerde vorm van fysiotherapie staan de unieke behoeften van ouderen centraal. Met aandacht voor mobiliteit, stabiliteit en valpreventie helpen geriatrie fysiotherapeuten senioren om hun zelfstandigheid te behouden en de kwaliteit van leven te verbeteren. 

Meer informaite over geriatrie fysiotherapie
GLA:D (artrose preventie programma)

GLA:D is een preventief voorlichting- en trainingsprogramma ontwikkeld voor mensen met (beginnende) artrose in het knie- of heupgewricht. Dit programma zet in op het voorkomen of uitstellen van het plaatsen van een prothese. 

Joint Forces

Een warming-up is belangrijk voor een gezonde en fijne sportervaring. Ontdek ons Joint Forces programma voor de beste resultaten en verklein daarmee de kans op een ernstige knieblessure

Meer informatie over het knieblessure preventieprogramma Joint Forces
Kaakfysiotherapie

Onze deskundige therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van kaakgerelateerde aandoeningen zoals TMJ-stoornissen, bruxisme en bij kaakproblemen zoals pijn, knarsen of een beperkte mondopening. Met behulp van geavanceerde technieken en zorgvuldig afgestemde oefeningen streven we ernaar om uw mondgezondheid te verbeteren, zodat u weer kunt genieten van moeiteloos eten, praten en glimlachen.

Meer informatie over kaakfysiotherapie
Kinder bekkenfysiotherapie

volgt binnenkort

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie, waar zorg en spel samenkomen! Heeft jouw kind moeite met bewegen, motorische ontwikkeling, coördinatie of  schrijfproblemen? Onze kinderfysiotherapeuten staan klaar om te helpen. Met speelse oefeningen en individuele aandacht stimuleren we de groei en zelfvertrouwen van jouw kind. Samen werken we aan een gezonde toekomst vol beweging en plezier!

Meer informatie over kinderfysiotherapie
Kinder manuele therapie

volgt binnenkort

LEEEEF

Als pijn of vermoeidheid blijft bestaan… Na een periode van 3 tot 6 maanden heeft u nog steeds pijn en/of vermoeidheid of andere lichamelijke klachten, die misschien ooit ontstaan zijn na een lichamelijk letsel, infectie of na een (stressvolle) periode van langdurige overbelasting (overprikkeling). Medisch onderzoek heeft uw klachten niet kunnen verklaren. De verzamelnaam voor deze klachten is ALK: Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Voor mensen met ALK bieden wij op onze locatie in Sliedrecht het revalidatie-behandeltraject LEEEEF aan. 

Meer informatie over LEEEEF
Manuele therapie

Ontdek de kracht van manuele therapie, een doeltreffende benadering die het lichaam in balans brengt en de natuurlijke genezingsprocessen stimuleert. Door middel van zorgvuldige handmatige technieken worden spieren, gewrichten en weefsels behandeld, waardoor pijn wordt verminderd, bewegingsvrijheid wordt vergroot en algehele gezondheid wordt bevorderd. Maak nu een afspraak bij één van onze manueeltherapeuten.

Meer informatie over manuele therapie
Medical Taping

Door het gebruik van gekleurde elastische tape (Kinesiotape) op specifieke punten en spiergroepen, bieden we optimale ondersteuning, stabiliteit en stimulatie van het natuurlijke genezingsproces. Ervaar de voordelen en herstel snel en effectief. Bijna al onze therapeuten hebben tape cursussen gevolgd en kunnen dit dus toepassen tijdens uw behandeling.

Oedeemfysiotherapie

Deze effectieve behandelmethode richt zich op het verminderen van oedeem, oftewel vochtophoping in het lichaam. Met behulp van gespecialiseerde technieken en handgrepen helpt oedeemtherapie om het overtollige vocht af te voeren, waardoor pijn en zwelling worden verminderd. 

Meer informatie over oedeemfysiotherapie
Oefentherapie

Ontdek de kracht van oefentherapie en geef jouw lichaam de aandacht die het verdient. Of je nu kampt met pijnklachten, herstelt van een blessure of simpelweg je houding wilt verbeteren, oefentherapie biedt de oplossing. Laat je begeleiden door experts en ervaar de positieve impact van gerichte oefeningen op jouw gezondheid en welzijn. Klaar om te bewegen naar een betere versie van jezelf?

Meer informatie over oefentherapie
Oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie biedt hoop en herstel aan mensen die getroffen zijn door kanker. Met een holistische benadering en gespecialiseerde technieken helpt deze discipline patiënten omgaan met de fysieke uitdagingen van de ziekte. Door het bevorderen van mobiliteit, het verminderen van pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven, speelt oncologie fysiotherapie een cruciale rol in het ondersteunen van het herstelproces. 

Meer informatie over oncologie fysiotherapie
Revalidatie na knie- of heupprothese

Bij de revalidatie na een knie- of heupprothese komt heel wat kijken. Daarom hebben wij hiervoor een speciaal programma genaamd OrthoXpert. De eerste 6 weken halen we u thuis op en brengen we u ook weer terug met onze speciale Haal en Breng Service.

Meer informatie over OrthoXpert
Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie brengt lichaam en geest in harmonie. Deze holistische benadering richt zich op de complexe wisselwerking tussen psychische en lichamelijke klachten. Met een combinatie van gesprekstherapie en fysieke behandeling, helpt psychosomatische fysiotherapie bij het begrijpen, verlichten en voorkomen van klachten die voortkomen uit spanning, stress en emotionele belasting. Herstel je innerlijke balans en verbeter je algehele welzijn met deze effectieve therapievorm.

Meer informatie over psychosomatische fysiotherapie
Shockwave

Shockwave stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Deze niet-invasieve therapie maakt gebruik van geavanceerde geluidsgolven om blessures te herstellen en het herstel te versnellen. 

Meer informatie over Shockwave
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is de sleutel tot het bereiken van topprestaties en het herstel na blessures. Met gespecialiseerde technieken en persoonlijke begeleiding helpt sportfysiotherapie atleten om hun fysieke grenzen te verleggen en blessures effectief te behandelen. Of je nu een professional, een amateur of gewoon een enthousiaste sporter bent, sportfysiotherapie is de weg naar optimaal herstel en het behalen van jouw sportieve doelen. De sportfysiotherapeut helpt je om het maximale uit je lichaam te halen en weer te excelleren op het sportveld.

Lees meer over Sportfysiotherapie bij PMC in Balans
Valpreventie

Meer informatie volgt binnenkort

Meer informatie over valpreventie
Zwangerfit©

Met onze zwangerschapscursus bij PMC in Balans bereid je je optimaal voor op je bevalling en de periode daarna.  Naast informatie over zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling wordt ook veel aandacht besteed aan fysieke training. 

Meer informatie over ons ZwangerFit programma

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur