• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
dry needling PMC in Balans

Dry Needling

Dry Needling kan voor directe pijnverlichting en diepgaand spierherstel zorgen. Deze therapie richt zich op triggerpoints voor effectieve resultaten

Afspraak maken

In de zoektocht naar effectieve methoden voor pijnverlichting en spierherstel is Dry Needling steeds prominenter naar voren gekomen als een bewezen techniek. Dit is een benadering binnen de fysiotherapie en heeft de aandacht getrokken van mensen die op zoek zijn naar verlichting van chronische pijn en verbetering van hun fysieke welzijn. Deze niet-farmacologische techniek heeft bewezen resultaten geleverd. 

 

Wat is Dry Needling? 

Dit is een vorm van therapie die gericht is op het verminderen van pijn en het herstellen van spierfuncties. Het maakt gebruik van dunne naalden die rechtstreeks in triggerpoints, ook wel spierknoopjes, worden geplaatst. Deze triggerpoints zijn vaak verantwoordelijk voor pijn en beperkte bewegingsvrijheid. In tegenstelling tot acupunctuur, waarbij de naalden in meridianen worden ingebracht om de energiestroom te beïnvloeden, richt Dry Needling zich op het ontspannen van strakke spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie. 

 

Voordelen van Dry Needling  

Pijnverlichting: Deze therapievorm staat bekend om zijn vermogen om onmiddellijke verlichting te bieden bij pijnlijke aandoeningen zoals lage rugpijn, nekpijn, schouderpijn en zelfs hoofdpijn. Door de triggerpoints aan te pakken, kunnen spieren ontspannen en spanning verminderen, wat resulteert in pijnverlichting.

Spierherstel en Flexibiliteit: Strakke spieren kunnen de bewegingsvrijheid beperken en het risico op blessures vergroten. Wij helpen met deze therapie de spieren ontspannen en bevorderen zo het herstel en de flexibiliteit van het lichaam. 

Verbeterde Doorbloeding: Door de naalden in specifieke punten in te brengen, stimuleren we de doorbloeding. Dit verhoogt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren, wat bijdraagt aan een sneller herstelproces. 

Complementaire Therapie: Dry Needling is een waardevolle aanvulling op andere behandelmethoden, zoals fysiotherapie en chiropractie. Het helpt de effecten van deze behandelingen te versterken en de algehele resultaten te verbeteren. 

 

Hoe werkt een sessie? 

Tijdens een sessie zal een ervaren therapeut eerst een grondige evaluatie uitvoeren om de triggerpoints en gebieden van spanning te identificeren. Vervolgens worden dunne naalden met precisie in deze punten ingebracht. Dit kan een licht ongemak veroorzaken, maar de meeste mensen ervaren minimale tot geen pijn. Zodra de naalden zijn geplaatst, kunnen spieren beginnen te ontspannen en kan de patiënt een gevoel van verlichting ervaren. De duur van een sessie kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt. 

 

Is Dry Needling geschikt voor u? 

Deze vorm van therapie kan gunstig zijn voor mensen met een breed scala aan klachten, waaronder spierpijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en zelfs sportgerelateerde verwondingen. Het is echter belangrijk om met een gekwalificeerde therapeut te werken om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief is. Mensen die bloedingsstoornissen hebben of bepaalde medische aandoeningen hebben, moeten hun arts raadplegen voordat ze kiezen voor Dry Needling. 

Het is een mooie benadering van pijnverlichting en spierherstel die steeds meer erkenning krijgt binnen de medische gemeenschap. Met bewezen voordelen zoals pijnverlichting, verbeterde flexibiliteit en spierherstel, is het geen wonder dat steeds meer mensen de voordelen hiervan ervaren. Als u op zoek bent naar een effectieve en niet-farmacologische manier om pijn te verlichten en uw algehele fysieke welzijn te verbeteren, kan Dry Needling een geschikte optie zijn om te verkennen. 

Maak kennis met onze Dry Needling specialisten

Christiena den Tek
Christiena den Tek Fysiotherapeut, Manueeltherapeut en Oedeemtherapeut
BIG: 49914213204
Jaap de Kroo
Jaap de Kroo Fysiotherapeut en Manueeltherapeut
j.dekroo@pmcinbalans.nl BIG: 69919403604
Jarco Boogaard
Jarco Boogaard Fysiotherapeut en Manueeltherapeut
j.boogaard@pmcinbalans.nl BIG: 69922770704
Joren de Wit
Joren de Wit Fysiotherapeut
j.dewit@pmcinbalans.nl BIG: 79920566704
Martine Voois
Martine Voois Fysiotherapeut
m.voois@pmcinbalans.nl BIG: 9926022204
Miriam van den Elshout
Miriam van den Elshout Manueeltherapeut en Kindermanueeltherapeut
Olde Vogel
Olde Vogel Fysiotherapeut en Manueeltherapeut
o.vogel@pmcinbalans.nl BIG: 19908813904
Piet van Liere
Piet van Liere Fysiotherapeut en Manueeltherapeut
p.vanliere@pmcinbalans.nl BIG: 39034348704
Richard Clement
Richard Clement Fysiotherapeut
BIG: 19922308904
Tim van der Linden
Tim van der Linden Fysiotherapeut en MSU Echografist
BIG: 49919930704

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken