• Altijd in de buurt
 • Persoonlijke aandacht
 • Betrokken
 • Bewezen effectief
 • Alle zorgverzekeraars
Ergotherapie bij pmc in balans

Ergotherapie

Ergotherapie kan uw leven verrijken. Onze ervaren ergotherapeuten bieden op maat gemaakte oplossingen om uw zelfstandigheid te vergroten en dagelijkse activiteiten te verbeteren. 

Afspraak maken

In onze snel evoluerende wereld streven mensen naar een betere levenskwaliteit en een grotere mate van zelfstandigheid. Voor degenen die te maken hebben met fysieke beperkingen, letsel of gezondheidsproblemen, kan ergotherapie een cruciale rol spelen in het realiseren van deze doelen. Als u op zoek bent naar deskundige begeleiding om uw dagelijkse activiteiten te verbeteren en een hogere mate van onafhankelijkheid te bereiken, ontdek dan hoe wij u kunnen helpen. 

 

Wat is Ergotherapie? 

Ergotherapie is een gespecialiseerde vorm van therapie die individuen helpt bij het ontwikkelen, herstellen of behouden van dagelijkse activiteiten die voor hen van betekenis zijn. Ergotherapeuten werken nauw samen met cliënten om hun functionele capaciteiten te evalueren en aan te passen aan hun specifieke behoeften en doelen. Of het nu gaat om het leren van nieuwe technieken voor zelfzorg, het beheren van huishoudelijke taken of het terugkeren naar werk, ergotherapie biedt op maat gemaakte oplossingen die het leven verrijken. 

De kracht van de deze vorm van therapie zit vooral in het analyseren wat de oorzaken zijn die u in uw doen en laten beperken. Ook wordt gekeken naar waar juist uw sterke punten/ krachtbronnen liggen en hoe u deze in kunt zetten. Uw leefomgeving wordt hierbij altijd betrokken. Daarbij kan het gaan om mensen die voor u belangrijk zijn, maar ook hoe uw omgeving is ingericht en hoe u daarbinnen kunt functioneren. 

Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met andere disciplines die rondom u betrokken zijn, bijv. de huisarts, de thuiszorg, andere therapeuten en hulpverleners. 

 

Hoe onze ergotherapeuten u helpen 

Probleemanalyse/ergotherapeutische diagnostiek: 

 • Achterhalen waarom bepaalde activiteiten veel energie kosten en/of pijn geven 
 • Analyseren waarom bepaalde activiteiten niet meer goed lukken, bijv. koken, opstaan uit een stoel. Op grond van de verzamelde gegevens wordt samen met u gekeken of het accent meer dient te liggen op adviseren en/of trainen/begeleiden. 

Advies: 

 • Instructie aan mantelzorg/hulpverlening om de zorg beter te kunnen verlenen, bv. til/transfertechnieken 
 • Een begeleidend advies schrijven bij de aanvraag voor een aanpassing/voorziening bij de gemeente, zorgverzekeraar of fonds 
 • Ergonomisch advies om uw werkplek beter in te richten of advies om uw werkhouding zowel fysiek als gedragsmatig aan te passen 

Training/begeleiding: 

 • Leren omgaan met een voorziening of hulpmiddel
 • Een andere werkwijze of houding aanleren, waardoor handelingen weer wel lukken
 • Grenzen leren stellen, delegeren en nee durven zeggen
 • Energie beter leren verdelen 

De ergotherapeut richt zich op de volgende doelgroepen & vraagstellingen: 

 • Volwassenen die ten gevolge van ouder worden, ziekte of handicap problemen ondervinden in dagelijkse activiteiten.
 • Mantelzorgers/zorgverleners advisering, instructie, training, scholing om de zorg te vergemakkelijken
 • Bedrijven en instellingen werkplekadvies: hierbij wordt zowel gekeken naar fysiek belastende factoren, de fysieke omgeving als gedragsmatige aspecten.
 • Gemeenten/wmo training voorziening, advisering/second opinion, scholing/coachingWmo consulenten
 • Thuiszorgorganisaties/zorginstellingen advies 

Werkwijze 

Na een telefonische afspraak komen wij veelal bij u thuis of op uw werkplek, met andere woorden daar waar u belemmeringen ondervindt in uw dagelijks handelen. Tijdens de kennismaking onderzoeken wij samen met u de activiteiten waarin u problemen ervaart en kijken naar waar u iets aan wilt veranderen. 

Daarbij wordt ook zoveel mogelijk uw omgeving betrokken (bijv. partner, aanwezige zorg). Wij schetsen een beeld van wat wij voor u kunnen betekenen en we maken gezamenlijk afspraken over waar we aan gaan werken. 

 

Hoe wordt ergotherapie vergoed? 

Deze therapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat er geen verwijzing van arts of specialist nodig is. Uiteraard kunt u ook nog steeds met verwijzing van arts of specialist bij ons terecht. Ergotherapie zit voor maximaal 10 uur op jaarbasis in de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. In sommige aanvullende pakketten worden meer uren therapie vergoed. Deze therapie valt onder de eigen bijdrage zorgverzekering. 

Maak kennis met onze ergotherapeuten

Jeroen Klemann
Jeroen Klemann Ergotherapeut
j.klemann@pmcinbalans.nl BIG: 88102220
Tibor Versluis
Tibor Versluis Ergotherapeut
t.versluis@pmcinbalans.nl BIG: 29104975190

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken