• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
Oncologie fysiotherapie bij PMC in Balans

Oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie bij PMC in Balans staat garant voor een professionele behandeling en biedt hoop en herstel aan mensen die getroffen zijn door kanker. Met een holistische benadering en gespecialiseerde technieken helpt deze discipline patiënten omgaan met de fysieke uitdagingen van de ziekte. Door het bevorderen van mobiliteit, het verminderen van pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven, speelt oncologie fysiotherapie een cruciale rol in het ondersteunen van het herstelproces. 

Afspraak maken

Oncologie fysiotherapie, ook wel bekend als kankerfysiotherapie, is een gespecialiseerd vakgebied dat zich richt op de behandeling en het herstel van patiënten die getroffen zijn door kanker. Deze vorm van fysiotherapie is gericht op het verbeteren van de conditie en spierkracht, het verminderen van en beter omgaan met vermoeidheid en vertrouwen in het lichaam herstellen. 

Door kennis te hebben van problemen en bijwerkingen die kunnen ontstaan als gevolg van chemotherapie, bestraling, operatie, immuuntherapie, hormoontherapie en/of doelgerichte therapie, kan de oncologie fysiotherapeut u gericht en veilig behandelen. In alle fasen van de ziekte (curatieve, palliatieve of terminale fase) kan geholpen worden om problemen aan te pakken en waar mogelijk te verhelpen. 

 

Waarom Oncologie Fysiotherapie  

Oncologie fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de mobiliteit en het herwinnen van de functionaliteit na kankerbehandelingen. Chemotherapie, bestraling en chirurgie kunnen fysieke beperkingen veroorzaken, zoals verminderde spierkracht en bewegingsbereik. Een fysiotherapeut kan helpen bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan om deze beperkingen aan te pakken en de mobiliteit te herstellen. 

Prehabilitatie (training voor een operatie) wordt steeds belangrijker. Er is wetenschappelijk bewezen dat trainen voor de operatie de kans op complicaties verkleint. Ook hiervoor kunt u bij de oncologie fysiotherapeut terecht. 

 

Behandeldoelen van Oncologie Fysiotherapie  

De behandeldoelen van oncologie fysiotherapie variëren afhankelijk van de individuele behoeften en het stadium van de ziekte. Een van de doelen is het verminderen van de bijwerkingen van kankerbehandelingen, zoals vermoeidheid. Door middel van specifieke oefeningen en ademhalingstechnieken kan een oncologie fysiotherapeut helpen symptomen te verminderen en de algehele energie en levenskwaliteit te verbeteren. 

Een ander belangrijk doel van oncologie fysiotherapie is het bevorderen van het herstel na operaties. Na een chirurgische ingreep kan fysiotherapie helpen bij het versoepelen van littekenweefsel, het verbeteren van de wondgenezing en het voorkomen van complicaties zoals lymfoedeem. Een fysiotherapeut kan ook adviseren over de juiste houding en bewegingstechnieken om het herstelproces te ondersteunen. 

Kanker gerelateerde pijn kan het dagelijks functioneren aanzienlijk beperken, maar door middel van gerichte oefeningen en technieken kan een oncologie fysiotherapeut helpen om de pijn te verminderen en het comfort te vergroten. 

 

Samenwerking en Ondersteuning  

Oncologie fysiotherapie is geen op zichzelf staande behandeling, maar maakt deel uit van een multidisciplinair behandelteam. Fysiotherapeuten werken nauw samen met oncologen, verpleegkundigen en andere zorgverleners om de best mogelijke zorg te bieden aan kankerpatiënten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de fysiotherapiebehandeling is afgestemd op de individuele behoeften en de medische situatie van elke patiënt. 

Daarnaast biedt oncologie fysiotherapie ook emotionele en psychologische ondersteuning aan patiënten. Het ontvangen van een kankerdiagnose en het ondergaan van intensieve behandelingen kan mentale stress en angst veroorzaken. Een fysiotherapeut kan een veilige en ondersteunende omgeving bieden waarin patiënten hun zorgen en angsten kunnen bespreken. 

Oncologie fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de totale zorg voor kankerpatiënten. Door verbeterde mobiliteit en herstelbevordering speelt het een cruciale rol in het verbeteren van de kwaliteit van leven tijdens en na kankerbehandelingen. Door samen te werken met andere zorgverleners bieden oncologie fysiotherapeuten een holistische benadering van de zorg, waarbij zowel de fysieke als emotionele aspecten van de patiënt worden aangepakt. 

Maak kennis met onze oncologie fysiotherapeuten

Anouk Slabbekoorn
Anouk Slabbekoorn Fysiotherapeut en Oncologiefysiotherapeut
a.slabbekoorn@pmcinbalans.nl BIG: 19924396004
Emile Haima
Emile Haima Fysiotherapeut en Oncologie fysiotherapeut
e.haima@pmcinbalans.nl BIG: 29033757704
Gery 't Hart
Gery 't Hart Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut
BIG: 49038906704
Suzanne van Gent
Suzanne van Gent Kinderfysiotherapeut en Oncologie fysiotherapeut
s.vangent@pmcinbalans.nl BIG: 19908780904

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken