• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
Oefentherapie bij PMC in Balans

Oefentherapie

Ontdek de kracht van oefentherapie en geef jouw lichaam de aandacht die het verdient. Of je nu kampt met pijnklachten, herstelt van een blessure of simpelweg je houding wilt verbeteren, oefentherapie biedt de oplossing. Laat je begeleiden door experts en ervaar de positieve impact van gerichte oefeningen op jouw gezondheid en welzijn. Klaar om te bewegen naar een betere versie van jezelf?

Afspraak maken

Wat is Oefentherapie Cesar

Klachten aan spieren en gewrichten komen meestal niet ineens en komen steeds vaker op bepaalde momenten hinderlijk terug. Wat is dan mooier dan zelf een actieve rol te kunnen spelen in uw eigen herstel.

Oefentherapie Cesar geeft u inzicht en bewustwording over uw eigen beweeggedrag en richt zich specifiek op klachten op het gebied van houding en beweging. Meerendeel van de klachten komen voort uit een disbalans tussen verschillende spiergroepen en veroorzaakt spierklachten. Denk aan lage rug en nek- en hoofdpijn, stabiliteitsproblemen na een bevalling of klachten gerelateerd aan neurologische of orthopedische aandoeningen.

 

Hoe werkt de Oefentherapeut?

Tijdens de behandeling oefent u onder begeleiding, zodat u de spieren op een juiste manier leert gebruiken en krijgt u advies over de manier waarop u de klachten in de toekomst kunt controleren. Samen met de oefentherapeut krijgt u inzicht wat wel en niet goed is voor uw eigen lichaam en werkt u aan het voorkomen van het ontstaan van de klacht. Wat goed is, is afhankelijk van de lichamelijke mogelijkheden. Dit alles maakt dat oefentherapie Cesar een therapievorm is waarbij u actief bent. U kan het bewegingsgedrag veranderen.

Met deze kennis kunt u zelf die situaties en houdingen, waarin u voorheen klachten kreeg herkennen en corrigeren. Door Oefentherapie Cesar bent u in staat uw eigen lichaam en uw klacht te beheersen. U heeft de hoofdrol.

Wanneer de oefentherapeut in het vraaggesprek en onderzoek heeft geconstateerd dat het beweeggedrag invloed heeft op het blijven bestaan van uw klachten, wordt er een behandelplan opgesteld. Er wordt bekeken waar het accent van de behandeling op komt te liggen. Welke activiteiten in het dagelijks leven beïnvloed worden door de lichamelijke klachten zal voor ieder persoon immers verschillend zijn.

Door deze persoonlijke benadering en op maat gesneden behandelplan, ontstaat er een mooie samenwerking met uw therapeut. U bent welkom met en zonder verwijzing. Er zijn contracten met alle zorgverzekeraars. 

 

Wat is het verschil tussen Oefentherapie Cesar en Oefentherapie Mensendieck?

De oefentherapieën Cesar en Mensendieck worden vaak in één adem genoemd. Dat is niet zo gek, want de therapie Cesar komt voort uit Mensendieck. Cesar heeft in theorie een wat dynamischer instelling. Zowel oefentherapie Cesar als Mensendieck zijn erkende paramedische behandelwijzen. De beide methoden zijn in 2004 samengegaan in een beroepsvereniging, de VvOCM. Veel bijscholingen vinden dan ook gezamenlijk plaats.
De twee beroepen zijn in de loop van de tijd steeds meer naar elkaar toe gegroeid. De beroepsvereniging spreekt dan ook van “de oefentherapeut” in plaats van twee strikt gescheiden beroepen Cesar en Mensendieck therapeut.

Maak kennis met onze oefentherapeuten

Bianca Spierings
Bianca Spierings Oefentherapeut
b.spierings@pmcinbalans.nl BIG: 19901123194

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken