• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
PMC In Balans bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is er voor het herstel van uw bekken of bekkenbodem. Bent u op zoek naar effectieve oplossingen voor bekken of bekkenbodemproblemen? Ontdek de voordelen van bekkenfysiotherapie voor uw herstel. Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut staat klaar om u te begeleiden op uw weg naar een betere levenskwaliteit. 

Afspraak maken

Wat is bekkenfysiotherapie? 

Bekkenfysiotherapie is een gespecialiseerde tak van fysiotherapie dat zich richt op het behandelen van bekkenklachten en klachten van de bekkenbodem. Het bekkengebied speelt een rol in ons dagelijks leven, zoals plassen, ontlasten, seksualiteit maar ook de stabiliteit van het bekken.  

Wanneer de bekkenbodem niet goed functioneert, kunnen diverse problemen ontstaan, zoals incontinentie voor plas of ontlasting, verzakkingen of seksuele dysfuncties. Wanneer er sprake is van bekkenklachten, kunt u bekkenpijn ervaren bij dagelijkse activiteiten zoals lopen, zitten of veranderen van houding. 

 

Onze bekkenfysiotherapie aanpak 

De bekkenfysiotherapeut begrijpt dat elk individu uniek is en daarom vereist elke behandeling een persoonlijke aanpak. Onze holistische benadering omvat: 

Gedegen diagnose: Onze bekkentherapeut begint met een grondige anamnese om de oorzaak van uw bekkenklachten te identificeren. Zij neemt de tijd om uw medische geschiedenis door te nemen en voert lichamelijke onderzoeken uit om een nauwkeurige diagnose te stellen. 

Individueel behandelplan: Op basis van uw diagnose stelt zij een op maat gemaakt behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen. Ze gebruikt een combinatie van oefeningen, manuele technieken en educatie om u te helpen herstellen en uw gezondheid te verbeteren. 

Oefeningen voor herstel en versterking: Onze bekkenfysiotherapeut begeleidt u bij het uitvoeren van gerichte oefeningen om bv. de spieren in het bekkengebied te normaliseren en het herstel te bevorderen. Deze oefeningen zijn bedoeld om de functionaliteit te verbeteren en symptomen te verminderen. 

Levensstijladvies: We bieden praktisch advies over hoe u uw levensstijl kunt aanpassen om uw klachten te verminderen. Dit omvat tips voor houding, ademhaling en dagelijkse activiteiten om verdere problemen te voorkomen. 

Continue ondersteuning: De bekkentherapeut staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen tijdens uw hersteltraject. Ze past indien nodig uw behandelplan aan om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt. 

 

Wie kan baat hebben bij bekkenfysiotherapie? 

Bekkenfysiotherapie is geschikt voor een breed scala aan mensen, waaronder: 

  • Vrouwen met zwangerschap-gerelateerde bekkenproblemen 
  • Bij urine of ontlastings-incontinentie
  • Bij bekkenpijn (zoals lopen, zitten of veranderen van houding)
  • Herstel na van een operatie in het bekkengebied
  • Bij verzakkingen 

 

Waarom kiezen voor onze bekkenfysiotherapie? 

Expertise: Onze bekkenfysiotherapeut heeft uitgebreide ervaring en gespecialiseerde kennis op het gebied van het bekken en de bekkenbodem. Ze is volledig toegewijd aan het bieden van de best mogelijke zorg. 

Persoonlijke aandacht: We luisteren naar uw zorgen en doelen en passen onze behandeling aan op uw unieke situatie. 

Resultaatgericht: We streven naar meetbare resultaten en werken samen met u om uw bekkenklachten te verminderen en uw algehele welzijn te verbeteren. 

Comfortabele omgeving: Uw comfort staat voorop. We creëren een veilige en ondersteunende omgeving waarin u zich op uw gemak voelt tijdens uw behandelingen. 

Wacht niet langer met uw bekkenklachten. Onze bekkenfysiotherapeut is er om u te begeleiden naar herstel. Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken en ontdek hoe bekkenfysiotherapie uw leven kan verbeteren. 

Maak kennis met onze bekkenfysiotherapeuten

Marja Henderikx
Marja Henderikx Fysiotherapeut en Bekkenfysiotherapeut
m.henderikx@pmcinbalans.nl BIG: 49033828604

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken