• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
PMC In Balans acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze die al zo’n 3500 jaar bestaat. Het is nauw verbonden met de Chinese filosofie. Een uitgangspunt van acupunctuur is dat iedereen die leeft, ‘levensenergie’ bezit. Levensenergie, ook wel Chi genoemd, stroomt in het lichaam door meridianen. Meridianen zijn de energiebanen van het lichaam. Verstoringen in deze energiestroom kunnen resulteren in lichamelijke of psychische klachten. Met acupunctuur wordt de energie in balans gebracht door aanraking van speciale punten in het lichaam.

Afspraak maken

Wat is acupunctuur? 

De naaldjes die worden gebruikt zijn heel dun en niet te vergelijken met de dikke injectienaalden uit het ziekenhuis. De naaldjes worden op specifieke plaatsen (acupunctuurpunten) in de huid gestoken, waarna in het lichaam verschillende biologische reacties ontstaan die meetbaar zijn. Zo ontstaan er reacties plaatselijk in de huid. Hartslag, bloeddruk, darmbeweging en zelfs hormoonafgifte aan het bloed kunnen beïnvloed worden.

Het is een toegevoegde waarde op onze reguliere geneeskunde. Acupunctuur is een natuurlijke manier van gezondheid bevorderen die inzetbaar is bij het verminderen van bv pijnklachten waarbij chronisch medicatie gebruikt wordt. Het kan ook de kwaliteit en de snelheid van het genezingsproces bevorderen en mogelijk tot het nemen van minder of geen medicatie.

 

Hoe werkt de acupuncturist? 

De eerste behandeling begint met een kennismakingsgesprek, gevolgd door het uitdiepen van de klachten. Aan de hand van dit gesprek en onderzoek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Tijdens de behandeling worden dunne naaldjes in de huid geprikt. Van het prikken zelf voelt u bijna niks. Het aanprikken van het acupunctuurpuntje kan gepaard gaan met een specifiek gevoel. Er zijn meer dan 350 acupunctuurpunten op het lichaam die uiteraard niet allemaal tegelijk gestimuleerd hoeven te worden. Het aantal te prikken naalden kan variëren van 5 tot 12 naalden per behandeling. Bij kinderen worden de punten slechts “aangeprikt” terwijl bij volwassenen de naalden ongeveer 20 minuten blijven zitten. Dit is ook ongeveer de duur van een behandeling.

 

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de acupunctuurbehandelingen geheel of een deel daarvan uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding kunt u terugvinden in uw polis. De zorgverzekeraars vergoeden alleen als de acupuncturist is aangesloten bij de NVA. De kosten van een behandeling acupunctuur vindt u terug bij onze tarieven. Het eigen risico geldt niet voor de zorg die uit de aanvullende verzekering vergoed wordt, zoals de acupunctuur.

Maak kennis met onze acupuncturist

Peter Meert
Peter Meert Fysiotherapeut en Acupuncturist
p.meert@pmcinbalans.nl BIG: 89034445304

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken