• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
covid-19 revalidatie PMC in Balans

Covid-19 revalidatie

Covid-19 revalidatie kan uw herstel versnellen en uw algehele welzijn verbeteren. Onze deskundige begeleiding en op maat gemaakte behandelplannen helpen u hierbij. 

Afspraak maken

Covid-19 revalidatie  

Covid-19, veroorzaakt door het beruchte coronavirus, heeft wereldwijd een ongekende impact gehad op de gezondheid van miljoenen mensen. Gelukkig herstellen de meeste mensen volledig na een Covid-19 infectie. Helaas ervaren sommigen echter aanhoudende symptomen en complicaties, zoals vermoeidheid, kortademigheid, hoesten, pijn in de borst, spierpijn/zwakte, hoofdpijn, duizeligheid. Ook klachten zoals concentratieproblemen en vergeetachtigheid, mentale- en denkproblemen en sociale moeilijkheden komen veel voor.   

Wanneer deze klachten langer aanhouden vereisen deze een gespecialiseerde aanpak voor verder herstel van de balans tussen belasting en belastbaarheid en kwaliteit van leven.  Hierbij zijn meerdere zorgverleners betrokken en de zorg wordt altijd aangepast aan de persoonlijke situatie.   

Wij hebben, samen met andere FGN-praktijken in Nederland, een multidisciplinair behandelprotocol opgesteld op basis van wetenschappelijke inzichten op dit moment. Binnen dit protocol wordt er gebruik gemaakt van de expertise van (psychosomatische) fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek, oefentherapie en daarnaast signaleren we of er andere disciplines betrokken dienen te worden, denk aan logopedie, POH GGZ, psycholoog.   

Hiervoor maken we gebruik van de app Curavista. Dit is een gezondheidsmeter die u kunt invullen en aan de verschillende zorgverleners kunt tonen, waarin we de voortgang op allerlei vlakken kunnen bekijken en de juiste zorg op het juiste moment kunnen aanbieden en evalueren.  

 

De Voordelen:  

Gebruik van Gezondheidsmeter curavista:  
De Post-Covid Ziektelastmeter is een hulpmiddel om de juiste zorg, op de juiste plek, op het juiste moment te leveren. Door de patiënt in zijn geheel te benaderen, met aandacht voor zowel persoons-, context en ziekte-specifieke factoren, wordt inzicht verkregen in de algehele gezondheidstoestand van de patiënt. De patiënt vult voor het consult de vragenlijst in en tijdens het consult kan de uitslag met de patiënt worden besproken. Samen met de patiënt kunnen aan de hand van de uitslagen van de Ziektelastmeter behandeldoelen en behandelopties worden besproken, die passen bij de wensen en de behoeften van de patiënt.  

 

Samenwerking van verschillende zorgverleners onder één dak: 

Binnen de praktijk maken wij gebruik van de expertise van (psychosomatische) fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek, oefentherapie. Daarnaast kan er in overleg met de verwijzer doorverwezen worden naar psycholoog, POH GGZ, logopediste.  Tijdens de revalidatie is er aandacht voor de klachten op de verschillende domeinen.  

Fysiek: denk aan oefentherapie gericht op balans belasting/belastbaarheid gekoppeld aan dagelijkse activiteiten, ademhalingsondersteuning, ontspanningsoefeningen.  

Cognitief: Sommige patiënten ervaren problemen met concentratie en geheugen na Covid-19. De ergotherapeut kan strategieën aanleren m.b.t. prikkelverwerking, geheugen.   
Energiebeheer: dagindeling, rust en beweging.

Psychologische ondersteuning: de psychosomatische fysiotherapeut kan helpen in onderzoeken van coping strategieën, omgaan en inzicht in de veranderde situatie, bewegingsangst, ontspanningstechnieken.  

Diëtetiek: voeding speelt een belangrijke rol bij het herstel van energie. Vooral voldoende eiwitten spelen hier een belangrijke rol in. De diëtiste geeft een advies op maat hierin, zodat de revalidatie hierin optimaal wordt ondersteund. 

Terugkeer naar Dagelijkse Activiteiten: Covid-19 revalidatie helpt patiënten om stap voor stap terug te keren naar hun normale dagelijkse activiteiten, zoals werk, huishoudelijke taken en sociale interacties. 

Lange Termijn Welzijn: Door de holistische aanpak van revalidatie wordt niet alleen het huidige herstel ondersteund, maar ook het algehele welzijn op lange termijn.  

 

Wanneer te beginnen met Covid-19 Revalidatie:  

U kunt tot 6 maanden na de acute fase een verwijzing voor paramedische herstelzorg aanvragen. Afhankelijk van de klachten beoordeelt de huisarts of medisch specialist of er herstelzorg nodig is en door wie deze zorg gegeven moet worden.  

Op advies van onder andere C-support is dit tot 1 augustus 2022 en daarna tot 1 augustus 2023 verlengd. Recent heeft VWS besloten om de regeling nogmaals te verlengen tot 1 januari 2024. Het voornemen van de minister is om de herstelzorg te verlengen tot 1 januari 2025, zoals ook in de voorjaarsnota en in de kamerbrief van 30 mei benoemd. Of die verlenging er daadwerkelijk komt hangt af van het onderzoek naar de effectiviteit van herstelzorg. Deze herstelzorg duurt maximaal zes maanden en kan bestaan uit fysiotherapie of oefentherapie (max. 50 behandelingen), ergotherapie (max. 10 uur), diëtetiek (max. 7 uur) en logopedie (geen maximum). De zorg wordt aangepast aan de persoonlijke situatie en vergoed vanuit de basisverzekering. Patiënten betalen hiervoor wel eigen risico.  

 

Het Belang van Professionele Begeleiding:  

Covid-19 revalidatie vereist deskundige begeleiding van een team van medische professionals, waaronder fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, diëtisten en andere specialisten. Een op maat gemaakt behandelplan wordt opgesteld op basis van de individuele behoeften en symptomen van de patiënt. Dit is precies de zorg die wij aanbieden onder één dak en waar nodig overleggen we met de verwijzer voor doorverwijzing naar externe zorgverleners (denk aan logopedie, psychologie).  

Covid-19 revalidatie biedt een hoopvolle weg naar herstel voor degenen die te maken hebben gehad met de nasleep van het coronavirus. Met een benadering van fysieke en mentale gezondheid, kunnen patiënten hun kwaliteit van leven terugkrijgen. Als u worstelt met aanhoudende symptomen na Covid-19, aarzel dan niet om contact op te nemen en de weg naar herstel in te slaan.   

Maak kennis met onze Covid-19 revalidatie therapeuten

Arianne Francke-den Boer
Arianne Francke-den Boer Fysiotherapeut
a.francke@pmcinbalans.nl BIG: 79929493804
Chantal Conijn
Chantal Conijn Fysiotherapeut
c.conijn@pmcinbalans.nl BIG: 99048696504
Djaj Hindori
Djaj Hindori Fysiotherapeut en Bedrijfsfysiotherapeut
d.hindori@pmcinbalans.nl BIG: 49038057204
Emile Haima
Emile Haima Fysiotherapeut en Oncologie fysiotherapeut
e.haima@pmcinbalans.nl BIG: 29033757704
Eva Huijsman
Eva Huijsman Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut
e.huysman@pmcinbalans.nl BIG: 69908719304
Gery 't Hart
Gery 't Hart Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut
BIG: 49038906704
Guido Barentsen
Guido Barentsen Psychosomatisch Fysiotherapeut en Arbeids- en Bedrijfsfysiotherapeut
g.barentsen@pmcinbalans.nl BIG: 19914305704
Jarco Boogaard
Jarco Boogaard Fysiotherapeut en Manueeltherapeut
j.boogaard@pmcinbalans.nl BIG: 69922770704
Jelle Douma
Jelle Douma Fysiotherapeut en MSU Echografist
j.douma@pmcinbalans.nl BIG: 79918890804
Jos Baars
Jos Baars Fysiotherapeut
j.baars@pmcinbalans.nl BIG: 49033014504
Matthijs van der Kolk
Matthijs van der Kolk Fysiotherapeut en Geriatrie Fysiotherapeut
m.vanderkolk@pmcinbalans.nl BIG: 9928272004
Peter Meert
Peter Meert Fysiotherapeut en Acupuncturist
p.meert@pmcinbalans.nl BIG: 89034445304
Richard Clement
Richard Clement Fysiotherapeut
BIG: 19922308904

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken