• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
Sportfysiotherapie bij PMC in Balans

Sportfysiotherapie

Welkom bij onze sportfysiotherapie pagina, waar prestaties worden geoptimaliseerd en blessures worden overwonnen! Of je nu een doorgewinterde atleet bent of gewoon een enthousiaste sportliefhebber, ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten staat klaar om jou te begeleiden naar je sportieve doelen. Met een combinatie van expertise, geavanceerde technieken en persoonlijke zorg helpen wij je bij het herstellen van blessures, het verbeteren van je prestaties en het voorkomen van toekomstige problemen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw sportieve reis naar nieuwe hoogten kunnen brengen!

Afspraak maken

Sportfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen en voorkomen van blessures die gerelateerd zijn aan sport en lichamelijke activiteiten. Met de groeiende populariteit van sport en fitness, is sportfysiotherapie steeds belangrijker geworden. 

 

Met welke klachten kun je terecht bij een sportfysiotherapeut 

Sportfysiotherapie is gericht op het behandelen van blessures die voorkomen bij sporters, zowel amateurs als professionals. Deze blessures kunnen variëren van verstuikingen en spierblessures tot gewrichtsproblemen en overbelasting. Door middel van gespecialiseerde technieken en oefeningen helpt een sportfysiotherapeut bij het herstel en het verbeteren van de prestaties van de sporter. 

 

Een op maat gemaakt behandelplan 

Een van de belangrijkste voordelen van sportfysiotherapie is het op maat gemaakte behandelplan dat wordt aangepast aan de specifieke behoeften van de sporter. Een sportfysiotherapeut begrijpt de unieke eisen van verschillende sporten en past de behandeling dienovereenkomstig aan. Dit zorgt voor een effectievere en snellere revalidatie. 

 

Verschillende behandelmethodes 

Bij sportfysiotherapie wordt gebruik gemaakt van verschillende behandelmethodes, waaronder massage, mobilisatie, stretching en oefentherapie. De sportfysiotherapeut maakt ook gebruik van specifieke apparatuur en technieken om de sporter te helpen bij het herstellen van de blessure. Door middel van gerichte oefeningen en training wordt de kracht, flexibiliteit en stabiliteit van het getroffen gebied verbeterd. 

 

Preventie 

Naast het behandelen van blessures, speelt sportfysiotherapie ook een belangrijke rol bij het voorkomen van blessures. Een sportfysiotherapeut kan advies geven over de juiste techniek en houding tijdens het sporten, evenals het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsprogramma om blessures te voorkomen. Door preventieve maatregelen te nemen, kunnen sporters hun prestaties verbeteren en het risico op blessures verminderen. 

Bij PMC in Balans vinden we preventie belangrijk en daarom werken we al jaren met het knieblessure preventieprogramma Joint Forces. Dit programma hebben we geïmplementeerd bij diverse sportverenigingen om de kans op een zware knie- of kruisbandblessure te verminderen met wel 50-70%. 

 

Wacht niet te lang 

Als je een sportgerelateerde blessure hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk een sportfysiotherapeut te raadplegen. Een vroege behandeling kan het herstelproces versnellen en verdere complicaties voorkomen. Een sportfysiotherapeut zal een uitgebreide evaluatie uitvoeren om de oorzaak van de blessure te achterhalen en een behandelplan op te stellen dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften. 

 

De sportfysiotherapeuten van PMC in Balans  

Onze sportfysiotherapeuten werken intensief samen met de orthopeden van diverse ziekenhuizen. Er is regelmatig contact en zo nodig kan er snel geschakeld worden. In Zeeland zijn de sportfysiotherapeuten allemaal onderdeel van de ADRZ-sportkliniek. 

In onderstaande video wordt een beeld gegeven hoe de ADRZ sportkliniek in zijn werk gaat. Vanuit PMC in Balans nemen Eric Heijens en Jouri van den Broeke deel aan de ADRZ-sportkliniek.

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken