• Altijd in de buurt
 • Persoonlijke aandacht
 • Betrokken
 • Bewezen effectief
 • Alle zorgverzekeraars
Kaakfysiotherapie bij PMC in Balans

Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie wordt ook wel CRAFTA genoemd. De afkorting CRAFTA staat voor Cranio Facial Therapie Academy. Deze therapie richt zich op stoornissen in het hoofd-, hals-, nek-, kaakgebied. Deze klachten kunnen grote impact hebben op het dagelijks leven.   

Afspraak maken

Wat is kaakfysiotherapie? 

Dit is een gespecialiseerd gebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het diagnosticeren en behandelen van problemen in het kaakgewricht, de spieren rondom de kaak en het gezicht en gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, tinnitus en nekpijn. Deze vorm van therapie wordt uitgevoerd door een hiervoor geschoolde fysiotherapeute die zich heeft gespecialiseerd in de anatomie en beweging van het kaakgebied d.m.v. een vierjarige CRAFTA-opleiding.  

 

Hoe gaan wij jou helpen? 

Kaakklachten en bovengenoemde klachten kunnen zich op verschillende manieren manifesteren en kunnen variëren van mild tot ernstig. Gelukkig kan kaakfysiotherapie een breed scala aan problemen effectief aanpakken. 

 • Hoofdpijnen  
 • Oorsuizen, tinnitus  
 • Aangezichtspijn  
 • Onverklaarbare gezichtspijn, oorpijn, kaakpijn, tand- en kiespijn  
 • Tandenknarsen en klemgedrag
 • Post whiplashsyndroom
 • Duizeligheidsklachten
 • Klachten na hersenschudding 

 

Tijdens het eerste consult zal de therapeut eerst een grondige evaluatie van je kaak en omringende structuren uitvoeren. Door middel van gespecialiseerde technieken kan de therapeut de oorzaak van je klachten identificeren en een op maat gemaakt behandelplan opstellen. Deze behandeling kan bestaan uit oefeningen om de kaakspieren te versterken of te ontspannen, manuele therapie om de mobiliteit van het kaakgewricht te verbeteren en advies over houding en levensstijl om verdere klachten te voorkomen. 

 

Voordelen van Kaakfysiotherapie 

Pijnverlichting: Deze therapie richt zich op het verminderen van pijn en ongemak in het kaakgebied. Door het herstellen van de juiste beweeggedrag van het kaakgewricht, het verminderen van spierspanning, kun je verlichting ervaren van pijnlijke symptomen. 

Verbeterde mobiliteit: Beperkte kaakmobiliteit kan je dagelijkse activiteiten belemmeren, zoals kauwen en praten. Wij kunnen je helpen de mobiliteit te herstellen, waardoor deze essentiële functies zonder pijn en ongemak kunnen worden uitgevoerd. 

Stressvermindering: Stress en spanning kunnen bijdragen aan kaakklachten, zoals tandenknarsen. Wij bieden u technieken aan om stress te verminderen en te voorkomen dat deze zich manifesteert in kaak gerelateerde problemen. 

Verbeterde Kwaliteit van Leven: Door kaakklachten aan te pakken, kan kaakfysiotherapie je algehele kwaliteit van leven verbeteren. Het stelt je in staat om normale dagelijkse activiteiten te hervatten zonder de belemmeringen die kaakpijn met zich meebrengt. 

 

Professionele therapie bij PMC in Balans 

Bij PMC in Balans begrijpen we hoe belangrijk het is om van kaakklachten verlost te zijn en weer volop te kunnen genieten van het leven. Onze ervaren kaakfysiotherapeut biedt hoogwaardige zorg en behandelingen die zijn afgestemd op jouw unieke behoeften. Met een grondige evaluatie en een persoonlijk behandelplan streven we ernaar om je kaakklachten effectief aan te pakken en je gezondheid te verbeteren. 

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met ons om een afspraak te maken voor een consult met de kaakfysiotherapeut.  

Maak kennis met onze kaakfysiotherapeuten

Annet van de Kreke
Annet van de Kreke Manueeltherapeut en kaakfysiotherapeut
a.vandekreke@pmcinbalans.nl BIG: 79038537404
Ruud Landsmeer
Ruud Landsmeer Fysiotherapeut en Manueeltherapeut
r.landsmeer@pmcinbalans.nl BIG: 99064857304

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken