• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
Bedrijfsfysiotherapie bij PMC in Balans

Bedrijfsfysiotherapie

Ontdek de kracht van een gezonde werkomgeving met bedrijfsfysiotherapie. Bij ons begrijpen we dat het welzijn van uw medewerkers essentieel is voor het succes van uw bedrijf. Onze deskundige therapeuten bieden op maat gemaakte oplossingen om werkgerelateerde klachten te voorkomen en te behandelen. Van ergonomische adviezen tot bewegingsprogramma's op de werkvloer, wij zorgen ervoor dat uw team optimaal presteert en zich goed voelt. Investeer in de gezondheid van uw bedrijf en geef uw medewerkers de zorg die ze verdienen. Ontdek nu de voordelen van bedrijfsfysiotherapie en start vandaag nog een gezonde toekomst!

Afspraak maken

Bedrijfsfysiotherapie is een tak van sport waar wij al jaren ruime ervaring in hebben. Wij hebben dan ook een ruim aanbod aan producten rondom bedrijfsfysiotherapie en advies in gezondheidsmanagement op de werkplek. Wij bieden deze producten via TIGRA aan. De missie van TIGRA is om medewerkers fluitend hun pensioen te laten halen. 

Bedrijfsfysiotherapie is een specialisatie gericht op het creëren van een gezonde werkomgeving. De bedrijfsfysiotherapeut kan worden ingeschakeld wanneer meerdere werknemers op een afdeling binnen het bedrijf klachten vertonen. De fysiotherapeut kan ook preventief ingezet worden om klachten of eventueel verzuim te voorkomen. 

 

Hoe werkt een bedrijfsfysiotherapeut? 

Via bedrijfsfysiotherapie bieden wij de producten van TIGRA aan op drie verschillende vlakken: 

  • Duurzame inzetbaarheid (PMO)  
  • Preventie (WPO, voorlichting)  
  • Verzuim (Re-Integratie) 

 

Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) 

Een PMO is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en werk. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Geen bedrijf is hetzelfde, dus een Preventief Medisch Onderzoek is altijd maatwerk. We sluiten samen de inhoud aan op de werkomstandigheden en de cultuur van uw organisatie. Met het PMO signaleren we gezondheidsklachten. We zien of die door het werk ontstaan of andere oorzaken hebben. De totaalresultaten presenteren we via een uniek interactief dashboard. Dit laat u precies zien wat goed gaat en aan welke knoppen u kunt draaien om te verbeteren. Zo is het Preventief Medisch Onderzoek een hele goede tool om de gezondheid van werknemers te verbeteren, zodat ze tot aan hun pensioen fluitend naar hun werk gaan. 

Werk Plek Onderzoek (WPO) 

Tijdens een werkplekonderzoek wordt gekeken naar de werk(plek)situatie van de werknemer en hoe deze te verbeteren is. Er wordt gekeken naar o.a. de houding en de werkplekinstellingen. Kleine aanpassingen maken vaak een wereld van verschil. Ook wordt gekeken naar privé-, werk- en persoonsgebonden factoren en iemands fysieke toestand die van invloed zijn op de werkdag. De medewerker krijgt gericht advies over hoe hij/zij beter kan zitten of bewegen. 

 Het WPO kan worden uitgevoerd bij kantoormedewerkers(beeldscherm), fysieke medewerkers (productie, bouw, etc.) en chauffeurs. Het WPO kan dus op de thuiswerkplek, kantoor, maar ook op andere werkplekken, zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen, bus of fabriek worden uitgevoerd. Na het onderzoek wordt een verslag van het WPO opgesteld en koppelen we deze terug aan werknemer en AVG-proof aan de werkgever. 

Re-Integratie 

Gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek hebben we een gedegen methode ontwikkeld om zieke werknemers te helpen. We weten dat hoe langer een werknemer ziek is, hoe moeilijker het voor hen wordt om weer terug te keren naar het werk. Door meteen actie te ondernemen, beperk je de verzuimperiode. 

Dit traject is ook preventief in te zetten voor medewerkers waarbij de kans op langdurig verzuim hoog is. De adviseur arbeid en gezondheid zal samen met de werknemer een traject opstellen, waardoor het werkvermogen wordt verhoogd. 

 

Een grote oorzaak van kort verzuim zijn lichamelijke klachten aan rug, armen, nek en schouders. Voorkomen van deze uitval betekent een hogere productiviteit en minder kosten. Direct actie ondernemen is belangrijk. Wachten tot na 6 weken maakt de terugkeer moeizamer. TIGRA pakt ziekteverzuim aan met snelle interventies. 

Bij TIGRA volgen we de volgende stappen: 

  • Inventariseren van de klachten: wat is er met de werknemer aan de hand? 
  • Repareren/ herstellen: wat kunnen we doen om de klachten te verhelpen? 
  • Re-integreren: hoe helpen we de werknemer weer aan het werk? 

We creëren een programma dat aansluit bij de klachten van de werknemer. Bijvoorbeeld een Gedragsmatige fysieke training of het Multidisciplinaire traject. Bij de start van het programma richten we ons direct op terugkeer naar het werk. We bekijken samen met de leidinggevende de mogelijkheden binnen het bedrijf. Daarbij geven we aan welke taken de werknemer wel en niet kan uitvoeren. 

In onze aanpak ziekteverzuim leggen we ook altijd de link naar de werkplek: hoe kan een werknemer gezond aan het werk blijven op de plek waarop hij of zij werkt. We helpen hen op deze manier om zo mogelijk gezond aan het werk te blijven – daar zetten we op in. 

 

Voor wie is bedrijfsfysiotherapie geschikt? 

Bedrijfsfysiotherapie is geschikt voor alle werkgevers met personeel, die het belangrijk vinden dat hun personeel in goede gezondheid aan het werk kunnen blijven tot aan hun pensioen.  

 

Wat zijn de kosten van bedrijfsfysiotherapie? 

De bedrijfsfysiotherapeut wordt ingeschakeld door de werkgever (kosten voor de werkgever). Voor meer informatie over de kosten van de specifieke producten kunt u contact opnemen. Voor uw werkgever kan vrijblijvend een offerte worden opgesteld. 

Maak kennis met onze bedrijfsfysiotherapeuten

Bianca Reijnaars-van der Wal
Bianca Reijnaars-van der Wal Kinderfysiotherapeut en Bedrijfsfysiotherapeut
b.vanderwal@pmcinbalans.nl BIG: 29063776404
Tibor Versluis
Tibor Versluis Ergotherapeut
t.versluis@pmcinbalans.nl BIG: 29104975190

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken