• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
Arbeidsfysiotherapiebij PMC in Balans

Arbeidsfysiotherapie

Onze arbeidsfysiotherapeuten helpen bij het voorkomen en behandelen van werkgerelateerde klachten en blessures. Met deskundige begeleiding en op maat gemaakte oefeningen zorgen we ervoor dat u optimaal functioneert in uw werkomgeving, zonder pijn of beperkingen. Ontdek hoe onze arbeidsfysiotherapie uw productiviteit kan verhogen, uw werkplezier kan vergroten en uw algehele gezondheid kan bevorderen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Afspraak maken

Arbeidsfysiotherapie richt zich op het voorkomen en behandelen van klachten en blessures die gerelateerd zijn aan het werk. De arbeidsfysiotherapeut richt zich niet alleen op het behandelen van de klachten, maar kijkt ook naar de oorzaken ervan.  
Samen met de werknemer wordt er gekeken naar de werkplek, de werkhouding en het takenpakket om te bepalen welke aanpassingen er nodig zijn om de klachten te verminderen en te voorkomen. 

 

Met welke klachten kunt u terecht bij een arbeidsfysiotherapeut? 

Werk gerelateerde klachten ontstaan door verschillende oorzaken. Zo kan bijvoorbeeld langdurig zitten of staan, veelvuldig tillen, een te hoge werkdruk of repeterende bewegingen klachten veroorzaken.  

Denk hierbij aan rugklachten, nek- en schouderklachten, RSI en klachten aan de handen en armen Ook psychosociale factoren, zoals stress en werkdruk, kunnen leiden tot klachten. Deze klachten variëren van lichte pijn tot ernstige blessures en hebben vaak een negatieve invloed op het werkvermogen en de productiviteit van de werknemer. 

 

Hoe ziet een behandeling eruit? 

Een behandeling bij de arbeidsfysiotherapeut begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden de klachten besproken en wordt er gekeken naar de oorzaken ervan. Ook wordt er, wanneer nodig, gekeken naar de werkplek en de werkhouding om te bepalen welke aanpassingen er nodig zijn. 

Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan bestaat uit oefeningen en adviezen die gericht zijn op het verminderen en voorkomen van klachten. Ook kan de arbeidsfysiotherapeut ondersteunen bij het aanpassen van de werkplek en het takenpakket. 

Tijdens de behandelingen wordt er gewerkt aan het verbeteren van de houding en het bewegingspatroon. Ook worden er oefeningen gedaan om de spieren te versterken. 

 

Ook preventie is belangrijk 

Preventie is een belangrijk aspect van arbeidsfysiotherapie. Door het nemen van preventieve maatregelen kan worden voorkomen dat werknemers klachten ontwikkelen. Zij kunnen bijvoorbeeld trainingen geven om werknemers bewust te maken van een gezonde werkhouding en hen te leren hoe zij klachten kunnen voorkomen. 

Wanneer er toch klachten zijn ontstaan, biedt een arbeidsfysiotherapeut uitkomst. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van werk gerelateerde klachten en kunnen werknemers helpen om weer gezond aan het werk te gaan. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie om de belastbaarheid te vergroten, mobilisatietechnieken om de beweeglijkheid te verbeteren en ontspanningstechnieken om stress te verminderen. 

 

Voor wie is arbeidsfysiotherapie geschikt? 

Arbeidsfysiotherapie is geschikt voor alle werknemers die klachten ervaren die gerelateerd zijn aan het werk. Het maakt niet uit in welke branche of sector u werkt, de arbeidsfysiotherapeut kan u helpen bij het verminderen en voorkomen van klachten. 

 

Wat zijn de kosten van arbeidsfysiotherapie? 

Als de behandelaar werkt vanuit de fysiotherapiepraktijk, worden de kosten eventueel gedekt door een aanvullende verzekering of de werkgever. Wanneer het nodig is dat de behandelaar op de werklocatie komt, zijn de kosten voor de werkgever. 

 

Geen verwijzing nodig 

Voor het maken van een afspraak bij één van onze specialisten, heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. U bent vrij om zelf een afspraak te maken. 

Maak kennis met onze arbeidstherapeuten

Djaj Hindori
Djaj Hindori Fysiotherapeut en Bedrijfsfysiotherapeut
d.hindori@pmcinbalans.nl BIG: 49038057204
Guido Barentsen
Guido Barentsen Psychosomatisch Fysiotherapeut en Arbeids- en Bedrijfsfysiotherapeut
g.barentsen@pmcinbalans.nl BIG: 19914305704
Tibor Versluis
Tibor Versluis Ergotherapeut
t.versluis@pmcinbalans.nl BIG: 29104975190

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken