• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars
Dietetiek bij PMC in Balans

Diëtetiek

Met gezonde voeding meer grip op uw gezondheid. Samen met onze diëtisten behaalt u uw doel. Hulp nodig bij het aanpassen van uw voeding of het verbeteren van uw gewicht? Onze diëtisten helpen u graag

Afspraak maken

Voeding beïnvloedt uw gezondheid. Door gezond te eten voelt u zich fitter en versnelt u het herstel tijdens of na een ziekte. Met gezonde voeding heeft u dus meer grip op uw gezondheid. Maar iedereen is anders. Afhankelijk van leefstijl, leeftijd en medische situatie heeft uw lijf andere behoeften dan andere mensen. Een tiener in de groei heeft andere voeding nodig dan iemand die zwanger is. En uw lijf heeft weer andere behoeften als u ziek bent of veel sport.

Door hun medische en voedingskundige achtergrond, kennis en ervaring kunnen onze diëtisten beoordelen welke voeding bij u past. Zij beantwoorden al uw praktische vragen zoals: wat kan ik op feestjes eten, wat kan ik het beste kiezen in de supermarkt of hoe kan ik met mijn huisgenoten mee-eten? Onze diëtisten begrijpen als geen ander dat voeding niet alleen verantwoord moet zijn, maar ook gewoon lekker en gezellig.

(klik op onderstaande afbeelding voor een informatiefilmpje over de invloed van gezonde voeding op gezondheid)

Meer over Dieet oké, onderdeel van PMC In Balans

Persoonlijk dieetadvies: Onze diëtisten hebben de know how om u op professionele wijze te begeleiden bij de aanpassing van uw voeding. In de dieetbehandeling wordt uitgegaan van uw eigen smaakvoorkeuren, wensen en ideeën. Zo komt u samen met onze diëtist tot een advies op maat, waardoor het dieet goed uitvoerbaar is en de meeste kans van slagen heeft.

Redenen voor een dieet: Er kunnen verschillende medische redenen zijn om een dieetadvies te volgen. Bijvoorbeeld bij diabetes, te hoog cholesterolgehalte of te hoge bloeddruk, bij een te hoog of juist een te laag gewicht, bij voedselallergie en bij maag- of darmklachten (denk aan obstipatie, diarree of spastische darm, het FODMAP-dieet). Ook bij andere ziektebeelden, zoals jicht, kanker, ondervoeding en COPD (longaandoening) kan aanpassing van de voeding nodig zijn.

Specifieke deskundigheid: Onze diëtisten kunnen u in al deze situaties van dienst zijn. Daarnaast hebben zij ieder een specifieke deskundigheid.

  • Cathelijne: kinderdiëtist (kinderen met overgewicht, ondergewicht en andere voedingsproblemen). Volwassenen met maag- darmproblemen (prikkelbare darm, FODMAP-beperkt dieet) en in ontwikkeling tot ACT-therapeut
  • Louise: kanker, herstelzorg Covid-19 en Parkinson. Aangesloten bij ParkinsonNet. Ontwikkelt zich tot ACT-therapeut
  • Manon: dietiste i.o.

Een gezonde voeding is niet alleen van belang voor een goede gezondheid. U zult zich ook vitaler en energieker gaan voelen. En natuurlijk wilt u smakelijk eten.

Gelukkig zijn bij PMC in Balans’ Dieet oké GEZOND & LEKKER een prima duo!

Vergoeding

Wij werken bij voorkeur op verwijzing. Een verwijsbrief zorgt voor een goede overdracht van uw behandelend huisarts of specialist naar PMC In Balans. Het advies is om bij uw (huis)arts eerst een verwijsbrief te halen, voordat u de diëtist bezoekt. Neem deze verwijsbrief mee naar de afspraak.

Diëtisten zijn ook direct toegankelijk. Dit betekent dat u ook zonder verwijzing van een arts de diëtist mag bezoeken. Wel volgt er dan eerst een screening voordat een eventuele dieetbehandeling kan worden gestart.

Wanneer u diabetes, hart- en vaatziekten, COPD of astma hebt, krijgt u vaak geen papieren verwijsbrief mee van de (huis)arts. De verwijzing komt dan digitaal bij ons binnen.

 

Identificatieplicht

U dient zich bij de diëtist eenmaal te identificeren met een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).

 

Vergoeding diëtetiek (dieetadvies)

De gesprekken (consulten) bij de diëtist worden vergoed vanuit de basisverzekering. In de basisverzekering zijn 3 behandeluren per kalenderjaar opgenomen. Dit komt in de praktijk vaak neer op 4 à 6 consulten per jaar.

Sommige zorgverzekeraars, waaronder CZ, bieden een extra vergoeding van de consulten bij de diëtist aan in de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polis of kijk op Zorgwijzer. 

De eerste 3 behandeluren in een kalenderjaar vallen onder het (verplicht) eigen risico. Kinderen tot 18 jaar zijn hiervan vrijgesteld en kunnen dus kosteloos gebruik maken van de diëtist.

Mensen met diabetes, hart- en vaatziekten en COPD en astma worden behandeld vanuit de ketenzorg (Periscaldes). Deze behandeling wordt volledig vergoed en gaat niet van het (verplicht) eigen risico af.

 

Tarieven diëtetiek

PMC In Balans heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Deze hanteren verschillende tarieven. Voor de praktijktarieven voor dietetiek kunt u onze aparte pagina met alle tarieven bekijken. Deze gelden uitsluitend voor niet-gecontracteerde zorg. Dat is de extra zorg bovenop de zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering en eventueel aanvullende verzekering. Deze tarieven gelden ook voor patiënten die niet verzekerd zijn.

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur
Nederlandse Vereniging van Dietisten

Aangenaam, wij zijn de diëtisten van PMC In Balans’ Dieet oké

U bent bij PMC in Balans’ Dieet oké aan het goede adres voor een professionele en betrouwbare dieetbehandeling. Onze diëtisten hebben meerdere scholingen gevolgd op het gebied van communicatie en gedragsverandering, waaronder Motivational Interviewing. 

Louise is ACT-therapeut en Cathelijne is recent met deze opleiding gestart. ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een nieuwe stroming binnen de psychologie. Het is een manier om vaardigheden aan te leren en keuzes te leren maken die leiden tot duurzame (eet)gedragsverandering.

Onze diëtisten staan als kwaliteits geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Maak kennis met onze diëtisten

Cathelijne Burgs
Cathelijne Burgs Diëtist
Louise de Ronde-den Boer
Louise de Ronde-den Boer Diëtist
Manon de Nooijer
Manon de Nooijer Diëtist

Bent u verwijzer (huis)arts, praktijk-ondersteuner, specialist of verpleegkundige?

Verwijzing naar de diëtist op het juiste moment levert een belangrijke bijdrage aan de behandeling van de patiënt. In de Artsenwijzer Diëtetiek kunt u lezen op welk moment welke voedingszorg geschikt is. Zo is het voor u zichtbaar wat de diëtist kan en doet.

  • Zorgdomein
  • Verwijsbrief Diëtetiek
  • Zorgmail

Verwijzingen ontvangen we bij voorkeur via ZorgDomein. We zijn daar vindbaar onder Dieet oké, partner van PMC In Balans.

Zorgdomein

Het is ook mogelijk om onze verwijsbrief te downloaden en deze in te vullen. Via de link hieronder komt u op de downloadpagina met onze verwijsbrief

Download verwijsbrief

Voor direct contact met één van onze dietisten kunt u de beveiligde Zorgmail gebruiken. 

Louise de Ronde-den Boer
lm.derondedenboer2@zorgmail.nl

Cathelijne Burgs
c.burgs@zorgmail.nl

Manon de Nooijer
volgt zo spoedig mogelijk

Afspraak maken?

Maak eenvoudig een afspraak door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur

Privacy

Onze diëtisten zijn praktisch, adviseren persoonlijk en werken professioneel. In de behandeling is uw privacy gewaarborgd. Alles wat u met onze diëtist bespreekt, wordt vertrouwelijk behandeld. 

Onze diëtisten tonen respect voor u en uw omstandigheden en streven altijd naar een optimale samenwerking en het geven van duidelijke adviezen.

 

Klachtenregeling

Wanneer u een klacht heeft, probeer deze dan eerst te bespreken met onze diëtist. Komt u er samen niet uit, dan kunt u terecht bij het Klachtenloket Paramedici. Het klachtenloket is ook per mail of telefonisch bereikbaar: 030-310 09 29 (maandag en vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur) of info@klachtenloketparamedici.nl.

Daarom PMC in Balans

Daarom PMC in Balans

Gespecialiseerde therapeuten

Verspreid over Zeeland en Zuid-Holland hebben wij meer dan 60 therapeuten op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie en diëtetiek

Intensieve samenwerking met andere zorgprofessionals

Onze therapeuten werken nauw samen met huisartsen en specialisten in de regio

Goed uitgeruste praktijken

Wij hebben diverse locaties in Zeeland en Zuid-Holland. Er is dus altijd een PMC In Balans-praktijk bij u in de buurt. Wel zo makkelijk

Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Wij zijn trots op de hoge waardering die we van onze patienten krijgen

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgaanbieders in Nederland. Dus ook wat dat betreft zit u goed bij ons! 

Afspraak maken