Tigra in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Wat is Tigra?

TIGRA is een franchise organisatie met vestigingen door heel Nederland. Zij staan voor de missie om medewerkers fluitend hun pensioen te laten halen, en doen dit door werkgevers gezond en met plezier naar hun werk te laten gaan. PMC In Balans is ook een franchise vestiging. Wij bieden de producten van TIGRA aan op drie verschillende vlakken; duurzame inzetbaarheid (PMO), preventie (WPO) en verzuim (Re-Integratie)

Deze drie pilaren van TIGRA geven samen een dekkend product aanbod om de werknemer op elke gebied van dienst te kunnen zijn; van preventie tot verzuim. We leggen hieronder uit wat elk product voor u kan betekenen.

Wat kan Tigra voor u betekenen?

Periodiek Medisch Onderzoek (PMO)

Een PMO is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en werk. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Geen bedrijf is hetzelfde, dus een Preventief Medisch Onderzoek is altijd maatwerk. We sluiten samen de inhoud aan op de werkomstandigheden en de cultuur van uw organisatie. Met het PMO signaleren we gezondheidsklachten. We zien of die door het werk ontstaan of andere oorzaken hebben. De totaalresultaten presenteren we via een uniek interactief dashboard. Dit laat u precies zien wat goed gaat en aan welke knoppen u kunt draaien om te verbeteren. Zo is het Preventief Medisch Onderzoek een hele goede tool om de gezondheid van werknemers te verbeteren, zodat ze tot aan hun pensioen fluitend naar hun werk gaan.

Werk Plek Onderzoek (WPO)

Tijdens een werkplekonderzoek wordt gekeken naar de werk(plek)situatie van de werknemer en hoe deze te verbeteren is. Er wordt gekeken naar o.a. de houding en de werkplekinstellingen. Kleine aanpassingen maken vaak een wereld van verschil. Ook wordt gekeken naar privé-, werk- en persoonsgebonden factoren en iemands fysieke toestand die van invloed zijn op de werkdag. De medewerker krijgt gericht advies over hoe hij/zij beter kan zitten of bewegen. Het WPO kan op de thuiswerkplek, kantoor, maar ook op andere werkplekken als bv. een vrachtwagen of fabriek gedaan worden. Na het onderzoek koppelen we de verbeterpunten en bevindingen terug aan werknemer, en AVG-proof aan de werkgever.

Re-Integratie

Gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek hebben we een gedegen methode ontwikkeld om zieke werknemers te helpen. We weten dat hoe langer een werknemer ziek is, hoe moeilijker het voor hen wordt om weer terug te keren naar het werk. Door meteen actie te ondernemen, beperk je de verzuimperiode.

Een grote oorzaak van kort verzuim zijn lichamelijke klachten aan rug, armen, nek en schouders. Voorkomen van deze uitval betekent een hogere productiviteit en minder kosten. Direct actie ondernemen is belangrijk. Wachten tot na 6 weken maakt de terugkeer moeizamer. TIGRA pakt ziekteverzuim aan met snelle interventies.

Bij TIGRA volgen we de volgende stappen:

  • Inventariseren van de klachten: wat is er met de werknemer aan de hand?
  • Repareren/ herstellen: wat kunnen we doen om de klachten te verhelpen?
  • Re-integreren: hoe helpen we de werknemer weer aan het werk?

We creëren een programma dat aansluit bij de klachten van de werknemer. Bijvoorbeeld een Gedragsmatige fysieke training of het Multidisciplinaire traject. Bij de start van het programma richten we ons direct op terugkeer naar het werk. We bekijken samen met de leidinggevende de mogelijkheden binnen het bedrijf. Daarbij geven we aan welke taken de werknemer wel en niet kan uitvoeren.

In onze aanpak ziekteverzuim leggen we ook altijd de link naar de werkplek: hoe kan een werknemer gezond aan het werk blijven op de plek waarop hij of zij werkt. We helpen hen zo om voor zo mogelijk gezond aan het werk te blijven – daar zetten we op in.

Dit zijn onze Tigra-therapeuten

Hieronder ziet u onze Tigra-therapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het gebied van Tigra. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title