Sportfysiotherapie in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Wat is sportfysiotherapie?

De Master Sportfysiotherapeut kan u helpen wanneer u een blessure heeft. Maar hij adviseert u ook:

  • over de opbouw van uw training
  • over schoenen en braces
  • of hij helpt u bij de keuze van een sport die bij u past

Beginnende of geblesseerde sporters

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. De Master Sportfysiotherapeut kan u helpen bij het kiezen van een activiteit die bij u past. Hij kan u vertellen wát u kan doen en hóe u het kunt doen. Met andere woorden: hij geeft advies en kan u er ook bij begeleiden. Hij kan zich ook helemaal in u als sporter verplaatsen en u vanuit zijn deskundigheid optimaal adviseren over alles wat met uw sport te maken heeft.

Hoe werkt de sportfysiotherapeut?

Voorkom blessures

Wacht niet tot u een blessure heeft, maar vraag om advies als u bijvoorbeeld tijdens het tennissen bij elke service ‘iets’ in uw schouder voelt. Laat eens naar de stand van uw enkels kijken als u vaak zwikt en vraag welke schoenen u het beste kunt dragen of welke brace u kunt gebruiken. De Master Sportfysiotherapeut analyseert eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en bepaald vervolgens wat de beste behandeling is.

Hij adviseert u ook hoe u tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. U loopt dan zo min mogelijk achterstand op. Is uw blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed te weten dat hij deel uitmaakt van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgt hij ervoor dat u bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt.

Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Een Master Sportfysiotherapeut heeft na de reguliere opleiding zich verder gespecialiseerd op wetenschappelijk niveau. Hij is daarom op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sportblessures. Hij weet waar zijn deskundigheid ophoudt en zal dan ook tijdig en gericht doorverwijzen. Hij werkt daarom nooit alleen, maar altijd vanuit een intercollegiaal netwerk van huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden, Sport Medische Adviescentra (SMA), Olympische Steunpunten, sportmasseurs, trainers en (sport)diëtisten. Zo zijn onze sportfysiotherapeuten ook onderdeel van de ADRZ sportkliniek

Uitstekende kwaliteit

Bovendien staat een erkende Master Sportfysiotherapeut geregistreerd zodat hij u garantie geeft op een uitstekende kwaliteit van de behandeling en begeleiding. Die garantie kan hij bieden door de continue kwaliteitsverbetering waaraan hij werkt, in de vorm van verplichte scholing en de jaarlijkse toetsing en herregistratie van zijn kwaliteiten. Een erkende Master Sportfysiotherapeut staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg, de NVFS.

Sportmedische begeleiding

PMC In Balans heeft speciale afspraken gemaakt met sportverenigingen. Geblesseerde spelers kunnen snel een afspraak maken en zo adequaat worden begeleid bij een eventuele blessure. Ook werken we met sportverenigingen samen voor het Joint Forces blessure-preventieprogramma.

Echografisch onderzoek

De praktijk biedt ook de mogelijkheid tot echografisch onderzoek. Met name voor sportblessures is dit een zeer geschikt onderzoeksmiddel om de aard en ernst van de blessure in kaart te brengen.

Wie zijn onze sportfysiotherapeuten?

Hieronder ziet u onze sportfysiotherapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van sportfysiotherapie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title