Oncologie fysiotherapie in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Wat is oncologie fysiotherapie?

De oncologie fysiotherapeut richt zich specifiek op het behandelen van patiënten met of na kanker. Door de aandoening zelf of door medische behandelingen voor kanker kunt problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, hobby’s en werk. Deze problemen kunnen veroorzaakt worden door pijn, oedeemvorming, verminderde spierkracht, verminderde conditie, vermoeidheid en/of spanningsklachten. Ook kan het zijn dat u tijdens of na het ziekteproces een verminderd vertrouwen in het lichaam ervaart.

Door kennis te hebben van problemen en bijwerkingen die kunnen ontstaan als gevolg van chemotherapie, bestraling, operatie, immuuntherapie, hormoontherapie en/of doelgerichte therapie, kan de oncologie fysiotherapeut u gericht en veilig behandelen. In alle fasen van de ziekte (curatieve, palliatieve of terminale fase) kan geholpen worden om problemen aan te pakken en waar mogelijk te verhelpen.

Hoe werkt de oncologiefysiotherapeut?

Leven met en na kanker heeft in de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen. Door meer bekendheid over de lange termijneffecten van de medische behandelingen, heeft kanker het karakter van een chronische ziekte gekregen. Patiënten komen hierbij vaak in een nieuwe en voor henonbekende situatie terecht. De oncologie fysiotherapeut kan een rol spelen bij het leren omgaan met de nieuwe situatie en het vertrouwen in het lichaam terugkrijgen.

Doordat de medisch oncologische behandelingen sterk kunnen wisselen per kankersoort en individu is het noodzakelijk behandelingen aan te passen naar u en uw specifieke klachten. Er wordt een gerichte intake uitgevoerd met bijpassende onderzoeken en testen. Aan de hand hiervan kan een bijpassend behandelplan worden opgesteld voor u, waarbij op een veilige manier wordt toegewerkt naar de behandeldoelen, rekening houdend met uw kwaliteit van leven. Ook beschikt de oncologie fysiotherapeut over vaardigheden om haar gespecialiseerde netwerk aan te spreken en effectief samen te werken met andere specialismen, wanneer dit nodig blijkt te zijn.

De behandelingen worden individueel en in groepsverband aangeboden.

Wie zijn onze oncologie fysiotherapeuten?

Hieronder ziet u onze oncologie fysiotherapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van oncologie fysiotherapie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title