Manuele therapie in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Wat is manuele therapie?

Een manuele therapeut is een fysiotherapeut die een 3-jarige(master)opleiding voor manuele therapie heeft gedaan. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom en gewrichten en zenuwbanen in de armen en benen. Ook heeft de manueel therapeut extra kennis opgebouwd met betrekking tot het effect van de psyche (langdurige stress, negatieve gedachtes en gedrag) in relatie tot het ontstaan en onderhouden van lichamelijke pijnklachten. De manuele therapeut is, mede door zijn uitgebreide kennis, uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen en in samenspraak met u een oplossing op maat te maken voor uw pijnklachten.

Hoe werkt de manueeltherapeut?

Onze manueel therapeuten bekijken per situatie in samenspraak met u wat het beste behandeltraject is voor uw klacht is. De behandeling bevat vaak een stukje uitleg over uw pijnklachten, oefeningen en/of beweegadviezen om thuis mee aan de slag te gaan en indien nodig zal de manueel therapeut passieve technieken inzetten zoals: mobilisaties, manipulaties (in de volksmond ook wel bekend als kraken), oscillaties en rektechnieken. Veel voorkomende klachten die worden behandeld door een manueel therapeut zijn:

  • hoofd-, nek- en schouderklachten (met pijn die uitstraalt/voelbaar is tot in de armen).
  • hoge rugklachten (met rib- en borstpijn).
  • lage rugklachten (met pijn die uitstraalt tot in de benen).
  • hoofdpijnklachten gerelateerd aan de nek.
  • duizeligheid, opgewekt tijdens het bewegen van het hoofd. (BPPD)
  • klachten aan de kaak, soms gecombineerd met nekklachten.

Of manuele therapie ook geschikt is voor uw klacht, onderzoeken wij tijdens de screening en/of de intake. Wij bieden ook manuele therapie speciaal voor kinderen.

Instabiliteit in gewrichten

Het komt ook voor dat gewrichten een te grote beweeglijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit met als gevolgd (pijn)klachten. Onze manueel therapeuten kunnen u daar bij helpen. De patiënt leert zijn of haar gewrichten door het verstevigen van spieren stabieler te maken.

Wie zijn onze manueel therapeuten?

Hieronder ziet u onze manueel therapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van manuele therapie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title