Kaakfysiotherapie in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Kaakfysiotherapie

Wat is kaakfysiotherapie? 

Kaakfysiotherapie wordt ook wel CRAFTA genoemd. De afkorting CRAFTA staat voor Cranio Facial Therapie Academy. De therapie richt zich op stoornissen in het hoofd-, hals-, nek-, kaakgebied. Deze klachten kunnen grote impact hebben op het dagelijks leven.  

Het uiteindelijke doel van de behandeling is vermindering van de pijnklachten of stoornissen in het hoofd- nek- en gezichtsgebied. Dit houdt in dat de therapeut handelingen bij u verricht, soms ook in de mond, en u krijgt oefeningen voor thuis. Samen wordt gezocht naar mogelijkheden hoe men zelf controle kan krijgen over het probleem.  

De klachten/syndromen die een CRAFTA therapeut kan behandelen zijn zeer divers. Het kunnen klachten zijn die hun oorsprong hebben in gewrichten, spieren en zenuwen maar ook stressgerelateerde klachten.   

Hieronder worden enkele veel voorkomende klachten genoemd; 

  • Hoofdpijnen 
  • Oorsuizen, tinnitus 
  • Aangezichtspijn 
  • Onverklaarbare gezichtspijn, oorpijn,  kaakpijn, tandpijn 
  • Tandenknarsen en klemgedrag 
  • Post whiplash syndroom 

Wat doet de kaakfysiotherapeut? 

Tijdens de eerste behandeling wordt het probleem uitvoerig geanalyseerd samen met de patiënt middels een gesprek en/of een vragenlijst. Vervolgens stelt de therapeut hypothesen op, om te kijken welke vorm van lichamelijk onderzoek nodig zal zijn. Hij of zij zal zich in eerste instantie richten op onderzoek van de functie van het nekgebied, het kaakgewricht, de schedel en het zenuwstelsel van het hoofd en het gezichtsgebied. 
Op de tweede plaats komen ander regio’s aan de orde zoals de wervelkolom, de schouder en de heup. 

De behandeling bestaat uit manuele technieken in het hoofd, -nek -en gezichtsgebied enerzijds en anderzijds uit een begeleidingsprogramma.
De behandeling krijgt meestal meer vorm na 2-4 behandelingen omdat een gedeelte bepaald wordt door pijntabellen en vragenlijsten die ingevuld worden gedurende de behandelingsperiode. De inhoud van de behandeling kan gericht zijn op beweging tijdens het dagelijks leven, levensstijl veranderingen en/of pijn begeleiding. 

Twijfelt u of uw klacht behandeld kan worden? Neem dan contact met ons op. 

Dit zijn onze kaakfysiotherapeuten

Hieronder ziet u onze kaakfysiotherapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van kaakfysiotherapie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title