Huidtherapie in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Oedeemtherapie, littekentherapie, acnetherapie en laserontharing

De werkzaamheden van de huidtherapeut binnen PMC in Balans zullen bestaan uit oedeemtherapie, littekentherapie, acnetherapie en laserontharing. Hieronder wordt in het kort uitgelegd wat een huidtherapeut doet, hoe het zit met vergoedingen en de toegankelijkheid van een huidtherapeut.

Wat doet de huidtherapeut

Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid.
Het doel van de huidtherapeut is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen.

Behandelingen

  • Oedeemtherapie bestaat uit manuele lymfdrainage, ambulante compressietherapie (zwachtelen), ademhalings- en bewegingsoefeningen, lymftaping en het aanmeten van een TEK (therapeutisch elastische kous). Oedeemtherapie kan zowel toegepast worden bij lymfoedeem als lipoedeem.
  • Littekentherapie bestaat uit specifieke massagetechnieken om bijvoorbeeld de doorbloeding in een litteken te verbeteren. En bestaat ook uit het gebruik van siliconenpleisters.
  • Acnetherapie bestaat uit oppervlakte en/of dieptereiniging, advies over producten en advies over hoe om te gaan met de producten thuis.

Vergoedingen

De vergoedingen voor behandelingen verschillen sterk. Ze zijn afhankelijk van de soort behandeling en de soort verzekering. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u hebt. Over het algemeen worden de eerste 20 behandeling bij een oedeembehandeling uit de aanvullende verzekering vergoedt en vervolgens vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft dan moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen voordat deze uit de basisverzekering vergoed wordt.

Directe Toegankelijkheid

Sinds 2011 is een huidtherapeut direct toegankelijk, dit houdt in dat er geen verwijzing nodig is van arts of specialist. Wanneer u zonder verwijzing komt dan zal de algemene anamnese uitgebreid worden met een screeningsonderzoek. Indien nodig dan zal de patiënt verwezen worden naar de huisarts.

Voor meer informatie over huidtherapie en het vinden van een huidtherapeut dichtbij huis: www.huidtherapie.nl

Wat doet de huidtherapeut?

Dit zijn onze huidtherapeuten

Hieronder ziet u onze huidtherapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van huidtherapie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op of bel 0118 461897.

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.