Geriatrie fysiotherapie in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Een geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van mensen die door ouderdomsverschijnselen klachten ontwikkelen. Dit kunnen mensen met enkelvoudige of complexe gezondheidsproblemen zijn die hierdoor moeite krijgen om zelfstandig te kunnen blijven functioneren in de thuissituatie. Enkele voorbeelden zijn:

  • u heeft een hulpvraag na een nieuwe knie – of heup operatie
  • u heeft een herseninfarct doorgemaakt of bent bekend met dementie
  • u heeft osteoporose
  • u heeft de ziekte van Parkinson (ParkNet)

Hoe werkt de geriatrie fysiotherapeut?

Na een intake wordt er een behandelplan opgesteld. Vervolgens wordt er gestart met het uitvoeren van oefentherapie gericht op handelingen die in het dagelijks leven moeizamer verlopen. Het meest voorkomende doel van een behandeling is het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren in de thuissituatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het trainen van het in en uit bed komen, het verbeteren van de balans, het traplopen, het lopen en het fietsen. Hierbij is er veel aandacht voor valpreventie.

Daarnaast kan de geriatriefysiotherapeut u meer uitleg en inzicht geven over uw ziektebeeld en adviezen geven voor het dagelijks handelen. Ook kunnen u of uw mantelzorger advies krijgen over het gebruik van diverse hulpmiddelen en tiltechnieken. Behandelingen door een geriatrie fysiotherapeut kunnen zowel in de praktijk als in de thuissituatie plaatsvinden.

Multidisciplinaire aanpak

Bij de zorg rondom de cliënt in de thuissituatie zijn vaak meerdere disciplines betrokken. Het is belangrijk dat de geleverde zorg goed op elkaar afgestemd wordt. Wij zijn daarom als geriatrie fysiotherapeut betrokken bij multidisciplinair overleg tussen de geriatrie fysiotherapeut, huisarts, praktijkondersteuner, thuiszorg en evt. mantelzorgers. Hierbij wordt de huidige situatie besproken en de zorg rondom de cliënt geoptimaliseerd.

Wie zijn onze geriatrie fysiotherapeuten?

Hieronder ziet u onze geriatrie fysiotherapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van geriatrie fysiotherapie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title