FysioFitness in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

FysioFitness is veilig en verantwoord trainen

Wat is FysioFitness?

FysioFitness wordt in groepsverband gegeven, waarbij ieder een specifiek trainingsprogramma volgt wat inspeelt op het individuele klachtenpatroon. De training duurt een uur en zal vooraf gegaan worden door een warming-up. Door het gebruik van hartslagmeters wordt er veilig en verantwoord getraind. Vanwege een optimale begeleiding wordt er in kleine groepen van maximaal 6-8 personen getraind. Het is mogelijk om 1 of 2x per week te trainen.

Hoe werkt fysiofitness?

FysioFitness is geschikt voor

  • Mensen die na een periode van lichamelijke klachten willen voorkomen dat deze klachten opnieuw ontstaan
  • Mensen die weer klachtenvrij zijn, maar zich nog niet sterk genoeg voelen om bijvoorbeeld weer te gaan sporten
  • Sporters die tijdens of na een blessure verantwoord willen trainen om de lichamelijke belastbaarheid te verhogen
  • Iedereen die op een verantwoorde wijze wil werken aan zijn of haar gezondheid.

Medische vragenlijst en sportmedische screening

Voordat u kan komen trainen moet er een medische vragenlijst worden ingevuld en een sportmedische screening worden gedaan. Dit zorgt er voor dat u een op maat gesneden trainingsprogramma krijgt, waardoor rekening gehouden kan worden met eventuele beperkingen en uw mate van belastbaarheid.

Vragenlijst

De medische vragenlijst bevat naast een aantal algemene vragen ook specifieke vragen omtrent huidige klachten, klachten binnen de familie, medicijngebruik, sportachtergrond en motivatie.

Sportmedische intake

Hierbij wordt o.a. gekeken naar lichaamsbouw, bloeddruk en hartfrequentie in rust. Daarna zal er een screening plaatsvinden van de beweeglijkheid van de gewrichten en de lenigheid zal beoordeeld worden. Vervolgens wordt het uithoudingsvermogen gemeten met behulp van een sub-maximale inspanningstest op een fietsergometer en het aanvangsniveau van de krachtoefeningen wordt vastgesteld door bepaling van de maximale kracht. De gehele sportmedische screening neemt zo‘n 45 minuten in beslag.

Optimale begeleiding

Om een optimale begeleiding te kunnen garanderen kan er alleen op vaste tijden getraind worden. Tijdens de sportmedische intake maakt u een keuze in welke groep u geplaatst wilt worden. Mocht u een keer verhindert zijn, dan dient u zich 24 uur van tevoren af te melden. Het is mogelijk om de training in te halen in een andere groep binnen dezelfde week. Bij voldoende deelname kan het aantal groepen worden uitgebreid.

Bel voor meer informatie

Regio Zeeland

Wilt u meer weten over FysioFitness op een locatie in de regio Zeeland? Inschrijven? Neem contact met ons op! Dit kan via het vragenformulier of door te bellen met 0118 46 18 97.

Bel voor meer informatie
Bel voor meer informatie

Regio Zuid-Holland

Wilt u meer weten over FysioFitness op een locatie in de regio Zuid-Holland? Inschrijven? Neem contact met ons op! Dit kan via het vragenformulier of door te bellen met 0184 41 49 42.

Bel voor meer informatie

Wie zijn onze FysioFitness-instructeurs?

Hieronder ziet u onze FysioFitness-instructeurs. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van FysioFitness. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title