Echografie in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Wat is echografie?

Bij PMC in Balans kunnen onze therapeuten ervoor kiezen om aanvullend op het lichamelijk onderzoek een echo te laten maken. Door gespecialiseerde fysiotherapeuten kan er een echo gemaakt worden van de schouder, elleboog, heup, knie en enkel.

Door middel van echografie kunnen we verschillende structuren zoals pezen, spieren, banden en slijmbeurzen in beeld brengen. Dit werkt doordat er geluidsgolven het lichaam in gestuurd worden en weer weerkaatsen zodat er een beeld ontstaat. Op deze manier kunnen we de verschillende structuren in beeld brengen. Zo kunnen we bijvoorbeeld toename van vocht in een slijmbeurs of een scheurtje in een pees beoordelen.

Echografie is niet schadelijk voor het lichaam en het onderzoek is dan ook pijnloos. Het grote voordeel is dat het makkelijk en snel uit te voeren is binnen de onze praktijk.

Hoe werkt de echografist?

Als er besloten is om een echo te laten maken dan komt u bij de een van onderstaande therapeuten terecht. Zijn gaan een echografisch onderzoek uitvoeren.
Nadat er gel is aangebracht op de huid kan er met het echoapparaat gewerkt worden. De structuren zoals spieren en pezen worden dan in beeld gebracht. Het kan zijn dat de echografist u een aantal houding vraagt aan te nemen zodat we de structuren zo optimaal mogelijk in beeld kunnen brengen. Na het onderzoek wordt er uitgelegd wat er gezien is en wat de vervolg stappen zullen zijn.

Bent u aanvullend verzekerd dan valt de echografie gewoon onder een fysiotherapeutisch behandeling en wordt dit vergoed door de verzekeraar. Er zijn dus geen extra kosten aan dit aanvullende onderzoek verbonden.

Wie zijn onze echografisten?

Hieronder ziet u onze echografisten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van echografie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title