Dry Needling in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Indien noodzakelijk worden ook de huid met specifieke Dry Needling technieken behandeld om meer effect te bereiken. Meestal is de verbetering direct voelbaar.

Hoe werkt de Dry Needling therapeut?

De behandeling richt zich met name op die klachten waarbij spieren (vaak al langdurig) gespannen zijn en pijn geven. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, tennis– of golfers elleboog, nekpijn e.d. Door het gericht prikken met een naaldje worden de spierverhardingen losgemaakt. Doel is het opwekken van een zogenaamde ‘localtwitch respons’ waarna deze spier zich meer ontspant. Bestaan de klachten langer, dan zijn er meestal meer spieren bij betrokken. Vaak breiden de klachten zich uit, ook langs de wervelkolom. We betrekken deze spieren ook in de behandeling. Vervolgens is het advies om deze spieren te stretchen en uiteindelijk de spieren weer voldoende belastbaar te maken met oefentherapie.

Wie zijn onze Dry Needling therapeuten?

Hieronder ziet u onze Dry Needling therapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het gebied van Dry Needling. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title