Dieet oké van PMC in Balans:
met gezonde voeding
meer grip op je gezondheid

Samen met onze diëtisten behaal je je doel

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

Hulp nodig bij het aanpassen van je voeding of het verbeteren van je gewicht? Onze diëtisten helpen je graag

Voeding beïnvloedt je gezondheid. Door gezond te eten voel je je fitter en versnel je het herstel tijdens of na een ziekte.

Met gezonde voeding heb je dus meer grip op je gezondheid.

Maar iedereen is anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en medische situatie heeft jouw lijf andere behoeften dan andere mensen.

Een tiener in de groei heeft andere voeding nodig dan iemand die zwanger is. En je lijf heeft weer andere behoeften als je ziek bent of veel sport.

Door haar medische en voedingskundige achtergrond, kennis en ervaring kunnen onze diëtisten beoordelen welke voeding bij jou past.

We beantwoorden al je praktische vragen zoals: wat kan ik op feestjes eten, wat kan ik het beste kiezen in de supermarkt of hoe kan ik met mijn huisgenoten mee-eten?

Onze diëtisten begrijpen als geen ander dat voeding niet alleen verantwoord moet zijn, maar ook gewoon lekker en gezellig.

Meer weten over de werkwijze van onze diëtisten?

Klik dan op de button!

Neem contact met mij op

Meer over Dieet oké van PMC In Balans

Persoonlijk dieetadvies

Onze diëtisten van PMC In Balans’ Dieet oké hebben de know how om je op professionele wijze te begeleiden bij de aanpassing van je voeding.

In de dieetbehandeling wordt uitgegaan van jouw eigen smaakvoorkeuren, wensen en ideeën. Zo kom je samen met onze diëtist tot een advies op maat, waardoor het dieet goed uitvoerbaar is en de meeste kans van slagen heeft.

Redenen voor een dieet

Er kunnen verschillende medische redenen zijn om een dieetadvies te volgen. Bijvoorbeeld bij diabetes, te hoog cholesterolgehalte of te hoge bloeddruk, bij een te hoog of juist een te laag gewicht, bij voedselallergie en bij maag- of darmklachten (denk aan obstipatie, diarree of spastische darm, het FODMAP-dieet).

Ook bij andere ziektebeelden, zoals jicht, kanker, ondervoeding en COPD (longaandoening) kan aanpassing van de voeding nodig zijn.

Specifieke deskundigheid

Onze diëtisten kunnen jou in al deze situaties van dienst zijn. Daarnaast hebben zij ieder een specifieke deskundigheid.

Cathelijne: prikkelbare darm (FODMAP-beperkt dieet)

Louise: kanker, herstelzorg Covid-19 en Parkinson. Aangesloten bij ParkinsonNet

Een gezonde voeding is niet alleen van belang voor een goede gezondheid. Je zal je ook vitaler en energieker gaan voelen. En natuurlijk wil je smakelijk eten.

Gelukkig zijn bij PMC in Balans’ Dieet oké GEZOND & LEKKER een prima duo!

Aangenaam, wij zijn de diëtisten van PMC In Balans’ Dieet oké

Je bent bij PMC in Balans’ Dieet oké aan het goede adres voor een professionele en betrouwbare dieetbehandeling.

Onze diëtisten hebben meerdere scholingen gevolgd op het gebied van communicatie en gedragsverandering, waaronder Motivational Interviewing. 

Louise is ACT-therapeut. ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een nieuwe stroming binnen de psychologie. Het is een manier om vaardigheden aan te leren en keuzes te leren maken die leiden tot duurzame (eet)gedragsverandering.

Onze diëtisten staan als kwaliteits geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Sorteervolgorde 
 • None
 • Title

  Meer weten over de werkwijze van onze diëtisten?

  Klik dan op de button!

  Neem contact met mij op

  Vergoeding

  Wij werken bij voorkeur op verwijzing. Een verwijsbrief zorgt voor een goede overdracht van jouw behandelend huisarts of specialist naar PMC In Balans. Het advies is om bij je (huis)arts eerst een verwijsbrief te halen, voordat je de diëtist bezoekt. Neem deze verwijsbrief mee naar de afspraak.

  Diëtisten zijn ook direct toegankelijk. Dit betekent dat je ook zonder verwijzing van een arts de diëtist mag bezoeken. Wel volgt er dan eerst een screening voordat een eventuele dieetbehandeling kan worden gestart.

  Wanneer je diabetes, hart- en vaatziekten, COPD of astma hebt, krijg je vaak geen papieren verwijsbrief mee van de (huis)arts. De verwijzing komt dan digitaal bij ons binnen.

  Identificatieplicht

  Je dient zich bij de diëtist eenmaal te identificeren met een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).

  Vergoeding diëtetiek (dieetadvies)

  De gesprekken (consulten) bij de diëtist worden vergoed vanuit de basisverzekering. In de basisverzekering zijn 3 behandeluren per kalenderjaar opgenomen. Dit komt in de praktijk vaak neer op 4 à 6 consulten per jaar.

  Sommige zorgverzekeraars, waaronder CZ, bieden een extra vergoeding van de consulten bij de diëtist aan in de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je polis of kijk op Zorgwijzer. Of download hier het overzicht vergoedingen diëtetiek 2021 vanuit de aanvullende verzekering.

  De eerste 3 behandeluren in een kalenderjaar vallen onder het (verplicht) eigen risico.

  Kinderen tot 18 jaar zijn hiervan vrijgesteld en kunnen dus kosteloos gebruik maken van de diëtist.

  Mensen met diabetes, hart- en vaatziekten en COPD en astma worden behandeld vanuit de ketenzorg.

  Deze behandeling wordt volledig vergoed en gaat niet van het (verplicht) eigen risico af.

  Tarieven diëtetiek

  Onderstaande prijslijst geldt uitsluitend voor niet-gecontracteerde zorg. Dat is de extra zorg bovenop de zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering en eventueel aanvullende verzekering. Deze tarieven gelden ook voor patiënten die niet verzekerd zijn. PMC In Balans heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Klik hier voor het overzicht. Er gelden dan vaak andere prijzen dan in onderstaande tabel staan genoemd.

  • Screening en intake en onderzoek diëtetiek (€ 77,90)
  • Intake en onderzoek diëtetiek na verwijzing (€ 77,90)
  • Individuele zitting reguliere diëtetiek per half uur (€ 38,95)
  • Telefonische zitting diëtetiek per kwartier (€ 19,48)
  • Individueel dieetvoorschrift *per kwartier (€ 19,48)
  • Niet nagekomen afspraak (afhankelijk van de gereserveerde tijd in agenda)

  * Een individueel dieetvoorschrift bestaat uit een analyse van voedingskundige, diëtistische, medische en verpleegkundige gegevens en het opstellen van een persoonlijk dieetadvies. Het opstellen van een individueel dieetvoorschrift gebeurt in afwezigheid van de patiënt. De bestede tijd wordt afgerond op kwartieren.

  Ik ben geblesseerd geweest en wil weer beginnen met trainen
  Ik ben geblesseerd geweest en wil weer beginnen met trainen
  Ik ben geblesseerd geweest en wil weer beginnen met trainen

  Meer weten over de werkwijze van onze diëtisten?

  Klik dan op de button!

  Neem contact met mij op

  Locaties spreekuur

  Ben je verwijzer (huis)arts, praktijk-ondersteuner, specialist of verpleegkundige?

  Verwijzing naar de diëtist op het juiste moment levert een belangrijke bijdrage aan de behandeling van de patiënt. In de Artsenwijzer Diëtetiek kun je lezen op welk moment welke voedingszorg geschikt is. Zo is het voor jou zichtbaar wat de diëtist kan en doet.

  Hoe verwijzen?

  Bij voorkeur via ZorgDomein. We zijn daar vindbaar onder Dieet oké, partner van PMC In Balans.

  Hieronder kun je eventueel onze verwijsbrief downloaden.

  Verwijsbrief Dietetiek (527 downloads)

  Secure e-mail

  Louise de Ronde-den Boer: lm.derondedenboer2@zorgmail.nl

  Cathelijne Burgs: c.burgs@zorgmail.nl

  Privacy

  Onze diëtisten zijn praktisch, adviseren persoonlijk en werken professioneel. In de behandeling is je privacy gewaarborgd. Alles wat je met onze diëtist bespreekt, wordt vertrouwelijk behandeld. 

  Onze diëtisten tonen respect voor je en jouw omstandigheden en streven altijd naar een optimale samenwerking en het geven van duidelijke adviezen.

  Klachtenregeling

  Wanneer je een klacht hebt, probeer deze dan eerst te bespreken met onze diëtist. 

  Kom je er samen niet uit, dan kun je terecht bij het Klachtenloket Paramedici. Het klachtenloket is ook per mail of telefonisch bereikbaar: 030-310 09 29 (maandag en vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur) of info@klachtenloketparamedici.nl.