Bedrijfsfysiotherapie in Zeeland en Zuid-Holland

Regio Zeeland

Regio Zuid-Holland

PMC In Balans – Fysiotherapie & Revalidatie biedt u als werkgever een ruime keuze in producten rondom arbeids- en bedrijfsfysiotherapie en advies over gezondheidsmanagement op de werkplek. Wij hebben al geruime tijd ervaring in het aanbieden van deze producten.

Wat is arbeids- en bedrijfsfysiotherapie?

De arbeidsfysiotherapeut is gespecialiseerd in de herstelmogelijkheden van werknemers die dreigen te verzuimen of verzuimen door arbeids-gerelateerde fysieke klachten door o.a. de werkplek binnen het bedrijf maar ook de werkplek thuis, (werk)gedrag, werkduur, werkdruk, werktaken en werkhouding. Denk hierbij aan nek/schouder/onderrug klachten, maar ook andere gewrichtsklachten op het werk.

De bedrijfsfysiotherapeut is gespecialiseerd in het creëren van een gezonde werkomgeving en werkt vnl. op organisatie- of afdelingsniveau binnen een bedrijf. De bedrijfsfysiotherapeut kan dus ingeschakeld worden wanneer meerdere werknemers op een afdeling binnen het bedrijf klachten vertonen of kan preventief ingezet worden om klachten en/of verzuim te voorkomen. PMC in Balans kan uw bedrijf een bedrijfsfysiotherapeut leveren voor een dagdeel of meerdere.

Hoe werkt de arbeids- en bedrijfsfysiotherapeut?

De arbeidsfysiotherapeut werkt voornamelijk als behandelaar vanuit de fysiotherapiepraktijk (kosten vanuit de aanvullende verzekering of werkgever) maar bezoekt ook de werkplek voor een werkplekonderzoek of een training op de werkplek/Training on the Job (kosten voor de werkgever).

De bedrijfsfysiotherapeut wordt ingeschakeld door de werkgever (kosten voor de werkgever) en werkt samen aan het voorkomen van een gezondheidsprobleem of problemen om verzuim te voorkomen. De bedrijfsfysiotherapeut werkt dus vnl. preventief aan arbeidsrelevante klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. De bedrijfsfysiotherapeut heeft een adviserende, onderzoekende, coachende en begeleidende rol maar kan daarnaast ook ingezet worden als verzuimadviseur tot aan de re-integratie van een werknemer.

Veel voorkomende klachten waarbij de arbeids-en bedrijfsfysiotherapeut ingezet kan worden zijn bijvoorbeeld RSI/KANS (klachten aan arm, nek en schouder) door o.a. beeldschermwerk en/of rugklachten door o.a. zittend werken of door bijvoorbeeld tillen met een verkeerde werkhouding. De arbeids-en bedrijfsfysiotherapeut behandeld of begeleidt niet alleen maar brengt dus ook de werkomstandigheden in kaart en probeert daarmee klachten te verminderen of te voorkomen en zo een gezonde werkomgeving te creëren en verzuim te voorkomen.

Wie zijn onze arbeids- en bedrijfsfysiotherapeuten?

Hieronder ziet u onze arbeids- en bedrijfsfysiotherapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van arbeids- en bedrijfysiotherapie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title