• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken
  • Bewezen effectief
  • Alle zorgverzekeraars

De eerste behandeling

Tijdens de eerste afspraak doen we een intake, onderzoek en behandeling. De therapeut brengt alle klachten in kaart aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Hierna wordt in samenspraak met u een behandelplan opgesteld. 

Geen verwijsbrief nodig

Het is in de meeste gevallen niet meer nodig om een verwijsbrief te hebben van de huisarts of medisch specialist. U kunt dus direct een afspraak maken.
Voor bepaalde (chronische) indicaties of klachten heeft u wel een verwijsbrief nodig van de huisarts of specialist. Onze secretaresses kunnen u hier verder over informeren.

Goed voorbereid

In veel gevallen zal u voorafgaand aan de eerste afspraak al een beveiligde mail ontvangen voor een online intake. Daarin kunt u al een kort beeld geven over uw klachten zodat de therapeut voor de eerste behandeling al een idee heeft met welke klachten u komt. Daarnaast worden er ook 1 of enkele vragenlijsten meegestuurd om in te vullen.

Wat neem ik mee

Naar de eerste afspraak neemt u een legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart), een handdoek en een verwijsbrief van de huisarts of specialist mee (indien van toepasing).
De handdoek gebruikt u om op de behandelbank te leggen of op de apparatuur bij het oefenen. Wanneer u traint in de oefenzaal, vragen we u om schone (binnen)schoenen te dragen.

Zorgverzekering

In veel gevallen wordt uw behandeling vergoed vanuit de zorgverzekering. Toch is het verstandig dit zelf goed na te gaan. Bent u aanvullend verzekert? Dan krijgt u in de meeste gevallen een bepaald aantal behandelingen per jaar vergoed.

Sommige klachten of aandoeningen worden standaard vanuit de basisverzekering vergoed, waaronder bv. knie- en heuparthrose. Voor ergotherapie en de dietist krijgt u een aantal uur vergoed vanuit de basisverzekering.

U bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk om de vergoeding in de gaten te houden, net zoals bij de tandarts. Wanneer u niet aanvullend verzekert bent vor fysiotherapue of oefentherapie, dan gelden onze praktijktarieven.

Praktijktarieven