Corona heeft grote impact op onze samenleving. Mensen met ernstig astma of COPD wordt geadviseerd zichzelf thuis te isoleren vanwege Corona. Zij krijgen daardoor te maken met uitgestelde zorg, doordat ze niet fysiek terecht kunnen bij hun fysiotherapeut of het ziekenhuis. Hoogleraar Niels Chavannes adviseert longpatiënten maximaal gebruik te maken van goed bewezen digitale middelen om fysieke consulten te vervangen om zo toch de noodzakelijke zorg te ontvangen. 

Het blijft belangrijk dat longpatienten hun beschermende medicatie gebruiken en maximaal gebruik maken van goed bewezen digitale middelen.

Met PMC In Balans online support @Home maken we gebruik van videoconsulten via Physitrack om u één op één te begeleiden met vragen die u heeft over uw huidige gezondheid en oefentherapie. In beweging blijven en medicatiegebruik zijn de twee belangrijkste peilers bij een longaandoening en vooral het bewegen kan bij zelfisolatie heel moeilijk zijn. We ondersteunen u hier graag bij om deze periode zo goed mogelijk door te komen!

Het volledige artikel van hoogleraar huisartsgeneeskunde, vicevoorzitter van COPD & Astma Huisartsen Advies Groep (CAHAG) en huisarts Niels Chavannes op de site van het longfonds leest u hier.

Hieronder ziet u onze COPD fysiotherapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van COPD fysiotherapie.

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor therapie of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op of bel 0118 461897.

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title