Vanuit het landelijke advies (oa. RIVM) wordt er op dit moment aangeraden om de fysieke contactmomenten zo veel mogelijk te beperken. Dit betekent dat wij alleen bij hoge uitzondering en bij uiterste noodzaak de kinderen fysiek binnen de praktijk of aan huis behandelen. Voor ons huidige patiëntenbestand betekent dit dat alle kinderen en ouders/verzorgers op de hoogte zijn gesteld van het belang om de behandeling voort te zetten. Op welke wijze gaat dus in samenspraak.

Physitrack

Voor de groep, die niet naar de praktijk moet komen, willen wij natuurlijk ook zorg kunnen bieden, al zal het nu in een andere vorm zijn dan jullie van ons gewend zijn. Wij werken sinds deze week met Physitrack. Dit is een online programma waar wij videocontact kunnen hebben met onze patiënten en/of de ouders/verzorgers. Voor heel veel klachten die wij binnen de kinderfysiotherapie zien is dit een prima oplossing, denk aan: baby’s  en oudere kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand, baby’s met een voorkeurshouding, kinderen met schrijfproblemen, kinderen met blessures/groei gerelateerde klachten. We zullen ook gebruik maken van de mogelijkheid om, indien van toepassing, uitleg en/of oefeningen per mail toe te sturen. Bijvoorbeeld bij zuigelingen: als een baby aangemeld wordt, zullen wij u als ouder vragen om een stukje film op te sturen over de spontane motoriek van uw baby, om daarna een videoconsult te doen.

PMC In Balans online support @Home

Hebben jullie vragen neem dan vooral contact met ons op. Wij kunnen jullie vragen beantwoorden en indien nodig een videoconsult inplannen om op deze manier jullie kinderen zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title

    We wijzen u er op dat de videoconsulten door de verzekeraars worden gezien als behandelingen en ook als zodanig vergoed worden. Of uw kind voldoende behandelingen kinderfysiotherapie heeft, kunt u terugvinden in uw polis. Sowieso wordt voor kinderen 18x behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.