In deze bijzondere tijden in verband met de Corona-maatregelen, waarvan niemand weet hoelang dit gaat duren, zijn werknemers grotendeels gedwongen thuis te werken. Er is een reële kans dat werknemers fysieke of mentale klachten ontwikkelen door o.a. minder bewegen, een niet ergonomisch ingestelde thuiswerkplek, het innemen van langdurig eenzijdige houding of andere omstandigheden. Inmiddels meldt de Arbo Unie in een artikel in de Telegraaf van 25 maart 2020 een toename van klachten bij thuiswerkers. Ook wordt er in een NOS-nieuwsartikel door een onafhankelijk onderzoeksbureau gepleit voor digitale zorg op afstand.

Videoconsult

Een bedrijfsfysiotherapeut kan uw werknemer ondersteunen middels een videoconsult, waar inmiddels al veel goede ervaringen mee zijn opgedaan. Webdeveloper Bas van Doorn: “tijdens het videoconsult kreeg ik duidelijke tips en adviezen om mijn houding achter de PC te verbeteren. Daarnaast werden oefeningen besproken om minder gespannen te zitten. Ik heb nu duidelijk minder klachten in mijn arm tijdens het werken”

PMC In Balans stelt zich ten doel om werknemers zo optimaal mogelijk te ondersteunen en te begeleiden met een werkplekonderzoek en adviezen met betrekking tot het gebruik van de thuiswerkplek. Werknemers kunnen zo in de thuissituatie ergonomisch werken en straks weer zo fit mogelijk en zonder klachten aan het werk.

Hiervoor hebben wij een team van bedrijfsfysiotherapeuten en een ergotherapeut klaarstaan. Psychologische ondersteuning is, indien nodig, ook een mogelijkheid. Wij streven naar een snelle aanpak door uiterlijk binnen twee dagen na aanmelding contact met de werknemer te hebben.

Werkwijze

Ons team kan worden ingezet bij beginnende of reeds langer bestaande klachten. Middels een videoconsult doen wij een intake. Wij kunnen de werknemer helpen zijn werkplek thuis, maar ook indien nodig op het werk, zo optimaal mogelijk in te richten. Wij geven hem/haar advies om de belastbaarheid te onderhouden en/of te verbeteren bij klachten. Indien er behoefte is aan meerdere videoconsulten is dit uiteraard mogelijk, zodat wij dit ook goed kunnen borgen. Een rapportage met de bevindingen sturen wij toe na het eerste videoconsult, met daarin de conclusies en aanbevelingen.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen. Onze bedrijfsfysiotherapeuten Guido Barentsen en Djaj Hindori geven u graag meer tekst en uitleg.