Geen tijd om op de praktijk te komen vanwege werk of kinderen thuis? Even snel schakelen met de fysiotherapeut? Slecht ter been en niet in staat om op de praktijk te komen? Met PMC In Balans online support @Home bieden we u nu de mogelijkheid om toch direct contact te hebben met uw fysiotherapeut. Als aanvulling op de behandeling gaan wij zo nog een stap verder om u van optimale zorg te voorzien.

Al onze collega’s staan vanaf nu voor u klaar om met PMC In Balans online support @Home u ook op afstand van de beste zorg te kunnen voorzien. Goed om te weten dat uw zorgverzekeraar deze behandelingen gewoon vergoed. Deze zullen op dezelfde wijze doortellen in uw basis- of aanvullende verzekering.

Onze online behandelmogelijkheden:

  • Telefonische consulten
  • Online Videoconsulten (middels Physitrack)
  • E-book voor lage rugpijn, nieuwe knie en nieuwe heup

Hoe werkt het?

Telefonisch consult

Samen met uw fysiotherapeut plant u een tijd en datum. Op het afgesproken tijdstip neemt de fysiotherapeut telefonisch contact met u op om al uw belangrijke vragen te bespreken.

Videoconsulten middels Physitrack

Wij maken gebruik van het programma Physitrack. Naast oefenprogramma’s op maat kunnen we hiermee nu ook videoconsulten uitvoeren. Hiermee is nu ook behandeling op afstand mogelijk. Dit systeem voldoet aan de wettelijke eisen omtrent privacy en veiligheid.  Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het werkt.

Stap 1: log in bij Physitrack.

  • Smartphone of iPad – download de app Physiapp via de Appstore of Google Play. Een toegangscode ontvangt u via de mail (emailadres moet hiervoor bekend zijn in ons systeem). Opent u de app voor de eerste keer, stem dan in met de algemene voorwaarden, geef aan of u herinneringen wilt ontvangen en of u de video’s op uw telefoon zelf wilt opslaan.
  • Computer (webcam is nodig voor videoconsult) – ga naar https://nl.physitrack.com/login en log in met uw mailadres en de toegangscode welke u via de mail ontvangt. Let op, deze mail kan in de ongewenste mail binnenkomen.

Stap 2: zorg dat u bent ingelogd op het afgesproken tijdstip.

Wacht op de uitnodiging van uw fysiotherapeut! Uw fysiotherapeut zal u een uitnodiging sturen voor een videogesprek. U kunt niet zelf een videogesprek starten, maar u kunt wel een bericht sturen naar uw fysiotherapeut.

Stap 3: Neem op

U ziet op het afgesproken tijdstip vanzelf een oproep in uw scherm. Neem op en het gesprek kan beginnen!

E-book

Het wachtwoord voor ons uitgebreide e-book bij lage rugpijn, nieuwe knie of nieuwe heup ontvangt u via uw fysiotherapeut.

Waarom kiezen voor PMC In Balans online support @Home?

De fysiotherapeuten bespreken met u de voortgang van de behandeling, de huidige oefeningen en welke aanvullende oefeningen u kunt doen. Tijdens het videoconsult leggen wij uit hoe u deze kunt uitvoeren en geven we correcties. U kunt al uw vragen stellen als er zaken zijn waar u tegenaan loopt. Ze geven u adviezen ten aanzien van dagelijkse activiteiten, werk of sport en desgewenst sturen ze u een thuisoefenprogramma op maat of via de PMC In Balans App. Daarnaast hebben we voor een aantal specifieke klachten een E-book geschreven met tips en adviezen en oefeningen. Zo kunt u zelf in uw eigen tijd de oefeningen nog eens rustig nalezen en met bijbehorende video’s is het direct duidelijk hoe de oefening moet worden uitgevoerd.