Electro-acupunctuur

Electro-acupunctuur kan een zeer belangrijke aanvulling op de klassieke acupunctuur zijn en geeft extra therapeutische mogelijkheden. Met name op het gebied van pijnbestrijding. Traditional and Scientific approach to Electro Acupuncture (TSEA) maakt gebruik van een stappenplan waarbij er gebruik wordt gemaakt van bepaalde wetmatigheden om o.a. endorfine aan te maken. Deze lichaamseigen hormonen zijn belangrijk voor pijnbestrijding.

Traditional and Scientific approach to Electro Acupuncture (TSEA)

In de TSEA wordt gebruik gemaakt van acupunctuur behandelingen gecombineerd met bepaalde stroomvormen. Door deze stroomvormen te combineren met acupunctuur naalden komen bepaalde stoffen vrij lokaal en/of in het gehele lichaam. Indien we deze stroom behandeling combineren met de klassieke TCG krijgen we een nog sterkere behandelmethode. De acupunctuur naalden worden ingebracht lokaal in het pijngebied en/of gecombineerd met distant punten. Bij deze methode wordt de frequentie en de sterkte van de stroom aangepast. Deze methode is perfect te combineren met andere vormen van acupunctuur (o.a. lichaamsacupunctuur, oor, auriculair medicinale acupunctuur).

Deze vorm van behandeling kan goed werken bij acute en chronische pijn van allerlei oorsprong. Denk hierbij o.a. aan chronische lage rugpijn, lage rugpijn met uitstraling in het been en hoofdpijn/migraine waarbij de nek een oorzaak is.

Collega Peter Meert is onze acupuncturist die u hier meer over kan vertellen.