Met ingang van 1 maart a.s. openen wij een nieuwe vestiging in Vlissingen aan de Hermesweg 21.  In deze nieuwe vestiging zal naast algemene fysiotherapie ook kinderfysiotherapie aangeboden worden. In het gebouw zitten ook een kinderarts en kinderpsycholoog en een podotherapeut. Daarnaast wordt er specifieke behandeling voor COPD-groepen, ergotherapie en het revalidatieprogramma OrthoXpert voor revalidatie na een nieuwe knie of nieuwe heup gegeven. De praktijk is alle dagen van de week open, inclusief de zaterdag.

Kinderfysiotherapie

Kinderen ontwikkelen zich vaak ongemerkt door het spelenderwijs ontdekken van hun eigen motorische mogelijkheden. Soms gaat dit niet helemaal vanzelf en kan het kind een helpende hand kinderfysiotherapie,zeeland,fysiotherapie,kinderengebruiken bij de motorische ontwikkeling. Voor deze kinderen is er de kinderfysiotherapeut. Een kinderfysiotherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie nog een vierjarige masterstudie gedaan en heeft zich zo gespecialiseerd in de zorg voor uw kind.

Ons motto: “als uw kind plezier heeft in de behandeling, kunnen we gezamenlijk de motorische ontwikkeling maximaal stimuleren!”

Haal & Breng Service

Haal & Breng Service, pmc in balans, fysiotherapie, bus, OrthoXpert, revalidatie, knie, heup

De meest optimale revalidatie/zorg kunnen wij leveren in onze praktijken. We beschikken op onze praktijklocaties over alle middelen en benodigdheden om uw herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Deze zijn vaak niet beschikbaar in uw thuissituatie.

Patiënten in de regio kunnen daarom gebruik maken van deze unieke “Haal & Breng Service”. PMC In Balans biedt deze mogelijkheid aan patiënten die vanwege hun medische indicatie, niet in staat zijn om zelfstandig naar de praktijk te komen. Ideaal wanneer men qua vervoer is aangewezen op partner, kinderen of buurman.

Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op het ondersteunen van mensen voor wie alledaagse handelingen niet vanzelfsprekend zijn. Aangezien er in Nederland een dubbele vergrijzing in opkomst is, mensen langer moeten blijven werken en zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven wonen, is er steeds vaker behoefte aan een ergotherapeut.

Helen Grootjans is sinds 20 jaar ergotherapeut: “Ik richt me zowel op de patiënt, als op de mantelzorgers. Hun inzet wordt vaak onderschat. De druk om voor hun partner of familielid te zorgen is erg hoog. Ik kan helpen met de dagindeling, maar ook met handigheidjes die de verzorging gemakkelijker maakt.” Wanneer iemand met wat hulpmiddelen zelf kan eten, hoeft er geen thuiszorg langs te komen voor de maaltijd. Het is een simpel voorbeeld van de geldbesparing die ergotherapie oplevert. “Mensen kunnen door ergotherapie langer thuis blijven wonen en krijgen een stukje zelfredzaamheid terug. Het is wetenschappelijk bewezen dat ergotherapie langdurig resultaat geeft en zo kostenbesparend is.”