Een CRAFTA-therapeut behandelt het hoofd-hals gebied. Je kan denken aan hoofdpijnproblematiek, aangezichtspijn, onverklaarbare kies-tandpijn, kaakproblematiek zowel pijn als bewegingsbeperkingen in het kaakgebied, problemen met kauwen, klemgedrag en knarsgedrag. Trauma’s op de schedel bijv hersenschudding of heel hard het hoofd stoten. Tinitis en sinusitis klachten.

 

Deze klachten kunnen worden gediagnostiseerd en behandeld door verschillende disciplines en specialismen onder andere door een manueel therapeut die een CRAFTA opleiding heeft gevolgd. De laatste jaren wordt er veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de resultaten van de behandeling en worden de behandelingen dus evidence based uitgevoerd.

 

Annet van de Kreke

Collega Annet van de Kreke is in 2015 gestart met de CRAFTA opleiding (voor meer informatie zie www.crafta.nl). Deze opleiding heeft ze nu bijna voltooid waarmee ook deze patientencategorie nu goed te behandelen is binnen onze praktijk.

 

Informatievideo

Onderstaand filmpje laat goed zien wat het werk van een CRAFTA-therapeut inhoudt.

Door |2018-05-16T09:55:06+02:00september 16th, 2017|CRAFTA i.o., Nieuws, Tips|0 Reacties

Over de auteur:

Master Sportfysiotherapeut en mede-eigenaar van PMC In Balans - Fysiotherapie & Revalidatie.

Geef een reactie

Recente berichten

Hoofdlocatie

PMC In Balans Oost-Souburg
Ambachtsveld 35
4388 AV Oost-Souburg

Voor vragen en het maken van een afspraak, bel tussen 08.00 en 17.00 uur met 0118 461897 of stuur een e-mail naar info@pmcinbalans.nl

Ga naar de bovenkant